Rıdvan Dilmen'den çok konuşulacak Galatasaray şakası

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Türk futbol gündemini meşgul eden sorulara cevap verdi.

Rıdvan Dilmen'den çok konuşulacak Galatasaray şakası

Vatan Gazetesi'ne konuşan Rıdvan Dilmen, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Avrupa'daki şansını da değerlendirdi.

İşte Rıdvan Dilmen'in o açıklamalarından bir bölümü...

Öngörülerde bulunduğun zaman isabet ettirme yüzden yüksek. 21. haftadan bakarak sezon sonuna doğru nasıl bir lig görüyorsun ne zaman kopar, ne zaman belli olur, kimi şanslı görüyorsun?

Bu saatten sonra ben G.Saray'ın kendisinin kaybedebileceğini düşünüyorum. F.Bahçe'nin bugünkü puan durumunun lig sonunda kaç hafta var 13, bu 13 maçın lideri olacağını düşünüyorum ama lig yetmeyebilir. G.Saray'ın şampiyon olması F.Bahçe'den daha yüksek bir ihtimal.

DİLMEN'İN GALATASARAY ŞAKASI

Yine böyle devam ederse G.Saray'ın Kadıköy'de şampiyonluk turu attığına dair bir öngörün var mı?

Tabii oraya garanti lig mi girecek yoksa kafa kafaya mı gelecek.Tabii bilemeyiz. Tabii G.Saray oraya matematiksel olarak şampiyon gidecek olursa ben olsam gider 1 hafta ceza alırım. Gider başka bir yerde oynarım. (Bu esnada gülerken, arkasından da "Bu bir şaka aman ha" demeyi de ihmal etmiyor.)
F.Bahçe açısında diyorsun değil mi?

Ağır gelir.
Sen F.Bahçe camiasını bilen adamsın böyle olsa ne olur yine karakolda mı biter?

Oradaki kritik maç olursa ben tur atsın isterim. O günkü şartlarda kupayı alması normaldi yani. Yine alırsa da G.Saray oraya 9 puan önde gelirse ya da 7 puan önde gelirse matematik olarak garantilemiş oluyor. Tabii Beşiktaş'a, Antalya'ya haksızlık yapmayalım onlar yoksa ve Bursa yoksa. Bursa'ya dikkat edelim, herkese söylüyorum, Bursa'ya dikkat edilsin.

'Gördüğüm neyse onu söylerim'

'Senin F.Bahçeli olduğunu hepimiz biliyoruz? Renkleri karıştırmayla ilgili 'müsterihim' diyebiliyor musun?

Ben yorumlarımda burada da, orada da aynı konuşuyorum. Gördüğüm neyse, doğrusu neyse onu söylerim. Geçen yıl 'G.Saray'ın şampiyonluğu alnının akıyla helaldir' dedim kimse o kısma bakmıyor. Borsa işleri konuşuluyor, ben anlamadığım konularda yorum yapmam dedim. Sadece futbol sahasını konuşurum ve adaletli olduğumu düşünüyorum.

"MELO TÜKÜRMEMİŞTİR"
Melo için ne düşünüyorsun ?

Cezasıyla ilgili Schalke maçını etkileyeceği için, maç eksiği olacağı için söylüyorum. O gün yayındaydım. Felipe Melo'nun çocuğun ve Allah'ın üzerine yemin etmesine inanmak zorundayım, yani verilen cezanın doğru olmadığını düşünüyorum. Benim için tükürmedi.

"SNEIJDER SENEYE COŞAR" 

Sneijder için ne diyorsun?

Sneijder çok faydalı olur ama beklentiler ne? Sneijder çok iyi bir futbolcu ama her maç 2-3 tane atacak zannetmeyin. Doğru yaşta geldi. Sneijder iyi bir orta saha oyuncusu. Önümüzdeki sene müthiş oynar bence. Bu yıl fiziken % 100 toparlanamaz.

"DROGBA, G.SARAY İÇİN DEĞİL G.SARAY, DROGBA İÇİN ŞANS"

"Ben 'Drogba havalı transfer, teknik olarak kuşkuluyum' dedim. 'G.Saray, Drogba için şans' diyerek kulübü daha çok onore ettim."
Bütün G.Saraylılar'ın takıldığı bir konu var. Drogba'nın transferinden sonra G.Saray'a faydalı olamayacağı yorumunu yaptığın söylendi.
Ben dedim ki aynen tekrar söyleyeyim cümleyi; zaten G.Saray konusunda manipülasyon çok yapılıyor. 'Drogba dünyada ses getirecek, Türkiye'de yaşayan bir futbolsever olarak çok havalı ve güzel transfer' dedim. 'Teknik olarak baktığımız zaman kuşkularım var' dedim. Bunu söyleyemez miyim?

Evet ama G.Saraylı'ların zaten sana karşı bir ön yargısı var.
Bu ön yargının bir sebebi var. Ciddi şekilde bir provokasyon var. GSTV hikayesi var.

Sence Drogba'nın alınması mantıklı mı değil mi?

Hayır, G.Saray'ın popülerliği ve vizyonu açısından çok önemli bir transfer. Ayrıca Drogba hayranı birisiyimdir ama özellikle yaşı geldi 35'e artık düşüşe geçen bir oyuncu. Ben Drogba'nın G.Saray için şans olduğunu değil, bir o kadar daha Drogba için şans olduğunu düşünüyorum. Ben bunu söyleyerek G.Saray'ı daha fazla onore ettiğimi düşünüyorum.

"DROGBA-SOW'DA SOW'U SEÇERDİM"
Drogba G.Saray'a mı, F.Bahçe'ye mi daha uygun diye sorsam?

Bence ikisine de uygun değil. F.Bahçe alsaydı hava katma açısından müthiş bir transfer derdim ama "Drogba mı Sow mu?" derseniz ben Sow'u alırdım. 5 sene önce olsa tabii ki Drogba derdim.

<< Önceki Haber Rıdvan Dilmen'den çok konuşulacak Galatasaray şakası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER