Rıdvan Dilmen'e göre Fenerbahçe'nin eksiği ne?

Rıdvan Dilmen, Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmayı yorumladı.

Rıdvan Dilmen'e göre Fenerbahçe'nin eksiği ne?

Ersun Yanal'ı oyuncu tercihleri konusunda eleştiren Dilmen, Yanal'ın hamlelerinin de hatalı olduğunu söyledi.
Tecrübeli futbol adamı Rıdvan Dilmen sözlerini şöyle sürdürdü;

Fenerbahçe 5, Trabzonspor 3 maçtır kazanıyor. İki takım oyuncularını tebrik ediyorum. Hiç bir kasıtlı faul görmedim. Fenerbahçe takımında işler kötü giderken mesela eskiden aklıa o geldi, Deivid de Souza vardı. Bir 2'ye 1 yapıp maçı çevirirdi. Fenerbahçe'nin bu takımı klas değil. Alper'i, Holmen'i nasıl tanırsınız dediğinizde çok koşar dersiniz. Bu takım sabırlı hücum yapamaz. Ayağa oynayarak çıkan bir takım olamaz. Meireles bunu diğer oyunculara göre daha fazla yapabilen bir oyuncu.

Bu gece sahanın en iyisini Zokora olduğunu dile getiren Dilmen, "Mustafa Hoca, Olcan'ı bugün önde oynatarak çok akıllı ve doğru bir iş yapmış. Trabzonspor maç öncesindeki planını uygulayamadı. Fenerbahçe'nin sıkıntısı yoku var edebilecek bir oyuncusunun olmaması. Fenerbahçe hızlı oynamak istiyor ama üretemiyor. Rakibinizin pozisyonu yok ama sizinde "Ah bu da kaçar mı" dediğimiz pozisyonunuz yok gibi. Trabzonspor savunması iyi savunma yaptı ama Fenerbahçe hücum gücü becerikli değildi" dedi.

Salih Uçan'ın oyuna girmesini beklediğini dile getiren Rıdvan Dilmen, "Kalesine yaslanmış, gömülmüş bir takıma karşı ben olsam Salih Uçan'ı kullanırdım. Kabiliyetli, yoku var edebilen, risk alabilen bir oyuncu Salih. İlk değişikliğini %100 Salih'le yapması lazımdı. Salih, bu maçı 90 dakika çıkartamaz ama ikinci yarıda rakip yarı alanda oynanan maçı çözebilirdi. Trabzonspor da gelmiyor zaten. Trabzonspor, kaleci dahil, 4 savunma ve Zokora Mustafa Hoca'nın dediklerini aynen yaptı ama ilerideki 5 oyuncu Mustafa Hoca'nın dediklerinin yarısını yapamadı. Giray'ın uzun zaman oynamayıp bugün sahada yer alması ve Aykut'un bugün sol bek oynaması teknik adam becerisidir. Mustafa Hoca bu skordan bence çok mutludur" şeklinde konuştu

'Risk almanız gerekir' diyen ünlü yorumcu, "Büyük takımlarda her antrenörün şifresi önde baskı yapıp hücum oynamaktır. Önde baskı yapman için oyuncu kalitenin, fizik kalitenin iyi olması lazım. Holmen, 11 bin, 12 bin koşmuştur. Koşacak tabi o kadar koşmasa oynayamaz Fenerbahçe'de zaten. Oyunun devamında Ersun Yanal, kazanmak için risk aldı ama riski alırken farklı alternatifler üzerinden risk almanız gerekir. Sadece forvet almakla oyun kazanılmayabilir. Orta saha alarak da oyunu kazanabilirsiniz. Hücum olarak çözüm bulmaya çalıştı Ersun Hoca ama ben orta sahadan çözüm bulmaya çalışırdım."

Emenike hakkında da konuşan Dilmen, "İstatistikler bazen yalan söyler. Kaleye attığınız onca şut, kullandığınız onca korner, rakibiniz kalenize 1-2 şut atmış, 1-2 korner kullanmış ama gol yok çünkü çözücünüz yok. Emenike, demoralize. Ben bunu hissediyorum. Ben bu takımda nasıl yedek oynuyorum diyor. Maçı kurtarmaya girmemiş oyuna. Fenerbahçe küçük pürüzlerini hallederse, mesela Hoca'nın oyunu çözmesi lazım. Takımın fizik gücü çok iyi, ligde standartın üzerinde." diye konuştu.
<< Önceki Haber Rıdvan Dilmen'e göre Fenerbahçe'nin eksiği ne? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER