Türkiye - Gana maçı özeti!

Türkiye - Gana maçı 2-2 sona erdi. A Milli takım iyi sinyaller vermedi. İşte maçın özeti...

Türkiye - Gana maçı özeti!

Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası Avrupa Grubu Elemeleri'nde Andorra ve Romanya ile karşılaşacak olan Türkiye, bu maçlara hazırlık amacıyla oynadığı Gana milli maçını 2-2 berabere tamamladı.

A Milli Takım'ın gollerini Galatasaray'da forma şansı bulamayan Burak Yılmaz ve Umut Bulut attı. Rakibin golleri ise Asamoah Gyan'dan geldi.

A Milli Takım'ın maçın iki yarısı adeta gece ile gündüz kadar farklıydı. Etkili oyunuyla iki golü de ilk yarı bulan Türkiye, ikinci yarıda rakibinin iki golünü engelleyemedi ve grup maçları öncesi kötü sinyal verdi. 

MAÇIN ÖZETİ:

1. dakikada konuk savunmanın yaptığı hatada araya giren Burak Yılmaz topu kaptı. Bu oyuncunun cezaalanı dışından vuruşunda kaleci Adams Kwarasey meşin yuvarlağı kornere çeldi.

6. dakikada Türkiye öne geçti. Bu dakikada kullanılan köşe atışında cezaalanı içinde oluşan karambolde topu önünde bulan Burak Yılmaz, meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 1 - 0.

9. dakikada Wakaso Mubarek'in uzak mesafeden sert şutu az farkla yandan auta çıktı.

14. dakikada Wakoso Mubarek'in cezasahası dışından sert şutunu kaleci Volkan, iki hamlede kontrol etti.

24. dakikada ani gelişen A Milli Takım atağında Alper, rakibini geçtikten sonra Burak Yılmaz'ı gördü. Golcü futbolcunun vuruşunda top az farkla direğin dibinden oyun alanını terk etti.

28. dakikada Türkiye farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada sağ kanatta topla buluşan Hamit Altıntop'un cezasahasına yaptığı ortada Umut Bulut'un dokunduğu top rakipe çarparak ağlarla buluştu. 2-0.

43. dakikada Ayyıldızlılar etkili geldi. Bu dakikada Umut Bulut'un pasında topla buluşan Burak Yılmaz daha müsait durumdaki Arda'yı gördü. Yıldız futbolcunun vuruşunu kaleci çıkardı. Pozisyonunun devamında topla buluşan Selçuk İnan'ın sert şutu az farkla yandan auta gitti.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maçın ilk yarısı Türkiye'nin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

47. dakikada Adiyiah'ın cezaalanı dışından sert şutunu kaleci Volkan, güçlükle kornere çeldi.

61. dakikada Gana farkı bire indirdi. Bu dakiada Asamoah Gyan, sol kanattan cezasahasına girdikten sonra sert şutu Volkan'ın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 2 - 1.

65. dakikada Wakaso'nun sop çaprazdan sert şutu kaleci Volkan'ın ellerinde kaldı.

70. dakikada Arda'nın yaptığı ortada Hamit'in kafa vuruşu kalecinin ellerinde kaldı.

76. dakikada konuk ekip beraberliği yakaladı. Bu dakikada cezaalanı içine yapılan ortayı iyi takip eden eden Asamoah Gyan, kafa vuruşuyla kaleci Volkan'ı mağlup etti: 2 - 2.

83. dakikada Selçuk İnan'ın cezaalanı içine kullandığı serbest atışta Burak Yılmaz, meşin yuvarlağı filelere gönderdi. Ancak maçın hakemi yardımcısının ofsayt bayrağına uyarak golü iptal etti.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele 2 - 2 sona erdi.

<< Önceki Haber Türkiye - Gana maçı özeti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER