STK'lardan Tavşanlı Linyitspor'a destek toplantısı


Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden ve küme düşememek için mücadele veren TKİ Tavşanlı Linyitspor için sivil toplum kuruluşları (STK) bir araya gelerek takıma maddi destek toplantıları düzenledi.

TKİ Tavşanlı Linyitspor'un profesyonel ligde kalıcı olabilmesi ve borçlarını ödeyerek gelecek sezonlara daha güçlü kadrolarla çıkabilmesi için mevcut yönetime destek olacak gönüllü bir heyet oluşturuldu. Oluşturulan heyetle birlikte Tavşanlı'nın Tunçbilek beldesinde, Maden İş Batı Anadolu Şubesi toplantı salonunda Garp Linyitleri İşletmesi'ne bağlı işçilerin de katıldığı bir toplantı yapıldı. Toplantıda, Linyitspor'un mevcut durumu hakkında bilgiler verilirken, işçilerden takıma destek verilmesi talep edildi.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Linyitspor sayesinde Tavşanlı'nın adının duyulduğunu, bugün Linyitspor'un içinde bulunduğu durumdan kurtulma günü olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Bundan 6 sene önce PTT 1. Lig'e çıktık. Burada kalıcı olmak istedik. Hatta Süper Lig'e çıkma hedefleri ortaya koyduk. Türkiye'nin her tarafından Linyitspor sayesinde Tavşanlı'nın adı duyuldu. Linyitspor hakkında yorumlar yapıldı. Lakin bazı hususlardan dolayı hızla bir yuvarlanma sürecine girdik. Şimdi bu yuvarlanma sürecinden çıkmak için çare arıyoruz. Yüzmeyi bilenler yorulduklarında dibe ayaklarını vururlar ondan sonra tekrar çıkarlar yüzmeye devam ederler. Bunun için bizimde ayağımızı yere vurduğumuz yer olsun ve tekrar yukarılara çıkalım."

Daha öncede Linyitspor için yardımlar aldıklarını, ama sürekli olmadığını belirten Hatipoğlu, sürekli olması ve takımın maddi sıkıntı çekmemesi için işçilerden destek talep ettiklerini söyledi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ise yaptığı açıklamada, "Takımın bulunduğu ligde kalması ve ileriki dönemlerde üst liglere çıkması adına bir altyapı oluşturulması, tekrar 1. Lig'deki durumuna çıkması ve halkın sempatisini kazanması için bu birliktelik toplantısını gerçekleştirdik. Bunun için de hem bizler hem de sizler destek olmanız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

TKİ Tavşanlı Linyitspor Kulübü Başkanı Hayrettin Yüksel de "Linyitspor'un ligden düşmemesi ve üst liglere taşınması adına yapılan toplantılar için hepinize şükranlarımızı sunuyor ve desteklerinizi esirgememenizi istiyorum." şeklinde konuştu.

Toplantıya, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe, GLİ Müessese Müdürü Mustafa Çokuslu, TKİ Tavşanlı Linyitspor Kulüp Başkanı Hayrettin Yüksel, Tunçbilek Belediye Başkanı Agah Aşkın, Maden İş Batı Anadolu Şube Başkanı Yusuf Yaman, diğer STK temsilcileri, siyasi parti başkanları ve işçiler katıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber STK'lardan Tavşanlı Linyitspor'a destek toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER