Tacik lider Rahman'a "Milletin Lideri" unvanı verildi

Tacik lider Rahman'a

Tacikistan Meclisi, Devlet Başkanı İmamali Rahman'a "Milletin Lideri" unvanını verdi. Tacikistan Parlamentosu'nun alt kanadı Meclisi Namoyandagon bugün toplanarak söz konusu kararı aldı.

Mecliste yapılan toplantıda Meclisi Namoyandagon Başkanı Şukurcan Zuhurov, Devlet Başkanı Rahman'ın başarılarından bahsetti. Rahman'ın Tacikistan'da barış ve uzlaşının sağlanmasında önemli rol oynadığını söyleyen Zuhurov, "Devlet Başkanı Tacikistan halkına verdiği sözü tuttu. Milletin Lideri unvanı diğer ülkelerde de liderlere verilen bir statü. Örneğin, ABD Cumhurbaşkanı George Washington, Türkiye kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Hindistan'dan Mahatma Gandhi ve Kazakistan'dan Nursultan Nazarbayev bu unvanı sahip oldu" şeklinde konuştu.

Tacikistan milletvekili Abdurahim Holikzade bu yasa tasarısının milletvekili grubu ve halktan gelen teklifler üzerinde hazırlandığını kaydetti. Milletvekiline göre, yasa tasarısı 16 maddeden oluşuyor ve maddeler liderin dokunulmazlığı, devlet bütçesinden her türlü ihtiyaçlarının giderilmesi konularını içeriyor. Ayrıca, yasa tasarısında Milletin Lideri'nin müzesinin, kütüphanesinin ve arşivinin oluşturulması da öngörülüyor.

Tacikistan'ın görevdeki Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, 1992 yılından beri ülkeyi yönetiyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Tacik lider Rahman'a "Milletin Lideri" unvanı verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER