Teröristlerin üzerinden AFAD kartı çıktı

Hatay’da da evde bomba hazırlayan iki Suriyeli terörist patlama sonucu öldü. Ölen teröristlerin üzerinden AFAD kartı çıktığı iddia edildi. Uzmanlar, evlerin bombalarla doldurulduğu uyarısında bulundu. İstihbarat açığına dikkat çekti.

Teröristlerin üzerinden AFAD kartı çıktı

Atatürk Havalimanı’nda 45 kişinin öldüğü IŞİD saldırısında bombacıların Fatih’teki evde kaldığı ortaya çıktı.

Atatürk havalimanına yönelik saldırıyı gerçekleştiren IŞİD militanlarının İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yürüme mesafesindeki bir evde kaldıkları ve katliama burada hazırlandıkları ortaya çıktı. Önceki gün de Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bir evde yapım aşamasındaki patlayıcının infilak etmesi sonucu iki Suriyeli öldü. Ölen Suriyelilerin Usam İsa ile Rahmi Hadad olduğu belirlendi. Patlama sırasında evde bulunan bir kadın da gözaltına alındı. Ölenlerin örgütsel bağlantıları araştırılıyor.

Patlayıcı tipi araştırılıyor

Polisin evde yaptığı aramada bir tabanca ve tabancaya ait susturucu ele geçirildi. 2 ay önce Reyhanlı'daki eve yerleştikleri bildirilen İsa ve Hadad'ın kullandığı belirlenen 31 MB 298 plakalı otomobil de ayrıntılı inceleme için Emniyet'in bahçesine çekildi. Olayda ölen Suriyelilerin hazırladığı patlayıcının cinsi ise belirlenemedi. Ekipler, patlama yerinden aldıkları numuneleri Emniyet Kriminoloji Laboratuvarı'na gönderdi.

BÖYLE KAÇ EV OLDUĞU BELİRSİZ

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı: Gözaltına alınan kadın ölenlerden birinin eşi. Kadın, eşinin Suriye'de mekanik üzerine eğitim aldığını söylemekte. Bombayı patlatanlar bulundukları evi 9 ay önce kiralamışlar. Geçen yıl ocak ayında da AFAD kartı almışlar. Bu kartlarla rahatça dolaşmışlar. Bomba büyük olsaydı felaket yaşanırdı. Ayrıca evden iki tane silah çıkıyor. Bu silahlar susturucu takılmış, suikastta kullanılan silahlar. Bu ev gibi Türkiye'de ne kadar ev var bilmiyoruz. Yarın öbür gün bu bombaların nerelerde, nasıl ve kimler tarafından patlayacağını bilmiyoruz.

İnsanlar diken üstünde

Bu olay dahi ülkemize sığınan 4 milyona yakın Suriye vatandaşının hangisinin gerçekten sığınmacı, hangisinin cihatçı katil olduğunun bilinmediğine dair somut bir örnektir. Yıllardır hükümet desteğinde ülkemizi bir savaş üssüne çevirenlerin ne kadarının ülkemizde olduğu bilinmemektedir. Hatay diken üstünde. Bu insanlar sınır bölgesinden geçtiler, içimizdeler. İçimizde ne kadar eli kanlı terör örgütü üyesi olduğunu bilmiyoruz.

NE KADAR IŞİD'Çİ VAR BİLİNMİYOR

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan: 3 milyon Suriyeli var. 3 milyon Suriyelinin içinde ne kadar IŞİD'ci, ne kadar başka ülkelerin istihbarat elemanları var. Ne kadar terör örgütlerinin elemanı var bunu bilen yok. Daha önce de Türkiye'ye girmiş birçok terörist eylem yaptı, öldü. Şimdi bunları çözmeden hala bağırıp çağırmanın bunlara vatandaşlık vermenin anlamı yok. Hele bu durumda güvenlikten bahsetmenin anlamı yok.

PKK bombaları da var

PKK ile Oslo'da yapılan müzekerelerde MİT'çiler PKK yetkililerine “Şehirleri bombalarla doldurduğunuzu biliyoruz” diyor. O bombaların nerede olduğunu ben bilmiyorum.

ÇOK CİDDİ İSTİHBARAT AÇIĞI VAR

Ortadoğu ve Güvenlik Uzmanı Prof. Dr. Sedat Laçiner: Tehlikedeyiz. Çok ciddi bir istihbarat açığı var. Terör örgütlerini ve onlara yardım yapanları takipte Türkiye büyük zafiyet yaşıyor. Göç yolu haline geldi Türkiye. Irak ve Suriye dünyanın silah pazarlama yeri ve silahlı adam yetiştirme pazarına dönüştü. Bomba hazırlama da elden ele geçiyor. Göç yoluyla 3 milyon insan Türkiye'ye geldi. Gerçekten sığınmacılar olduğu gibi silahlı bomba yapabilecek, patlayacılar konusunda ustalığı olan insanlar da var. Göçlerle çeşitli örgütler Türkiye'ye girmiş oldu. İstanbul'da özellikle hem PKK'nın hem de IŞİD'in hücre yapılanması var. Belli evler var. Kafkaslardan gelip Türkiye içinde de bomba hazırladığı noktalar var.

Özgür Düşünce Gazetesi
<< Önceki Haber Teröristlerin üzerinden AFAD kartı çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER