Samanyolu Koleji'nde sahte delil alarmı

Türkiye'nin iftihar vesilesi okullara polis baskınları zulmü devam ediyor. Bugün adres, ülkenin şampiyon okullarından Ankara Yenimahalle ilçesinde bulunan Samanyolu Liseleri'ydi.

Samanyolu Koleji'nde sahte delil alarmı

İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı terörle mücadele, kaçakçılık ve siber suçlarla mücadele birimlerinin de aralarında olduğu ekipler sabah saatlerinde liseye geldi. Çevik Kuvvet polisleri de baskına destek ekip olarak hazır bulundu.

UYUŞTURUCU BAHANESİYLE KOLTUK YÜZLERİNİ SÖKÜLDÜ, KAMERALAR KAPATILDI

Kazandığı başarılarla ülkenin gurur kaynağı olan okullar polisler tarafından skandal uygulamalara da maruz kalıyor. Arama yapılırken Özel Samanyolu Eğitim Kurumları ve Kültür Merkezi Kampüsü'ndeki güvenlik amaçlı kullanılan kamera sistemi devre dışı bırakıldı. Güvenliği sağlayan okulun içindeki ve dışındaki toplam 16 kameranın kapatılmasının sebebi ise açıklanmadı. Güvenlik noktasında bulunan görevliler, bu sebeple büyük sıkıntı yaşadı. Ayrıca, rögar kapakları ve koltuk yüzleri sökülüp uyuşturucu arandı!

DUVARLARDA GİZLİ BÖLME ARADILAR!

Atlantik Çukurambar İlkokulu Müdürü Cevdet Çelik, baskına gelen polislerin okulun duvarlarında gizli bölme aradıklarını söyledi. Müdür Cevdet Çelik, baskına gelen polislerin ne aradıklarını kendilerine ifade etmediklerini söyledi. Polislerin, sınıfları didik didik aradığını belirtti. Okulda, 5 ve 6 yaşındaki çocukların ders gördükleri sınıfta bulunan çekmecelerine, kalem kutularına, sıralarına ve dolaplarına baktıklarını ifade etti.  Okulda bulunan bakım odalarının polis tarafından arandığını aktaran Çelik, küçük çocukların odalarının dahi arandığını söyledi. Odalarda çocukların bezlerinin koyulduğu yere kadar her yere baktıklarını belirten Çelik, şöyle devam etti: "Buzdolabının içine bile baktılar. Polisler, sınıfların birinde var olan kemanı dahi alıp sökmeye çalıştı. Bunların yanında duvardaki pano ve tablolar da zorlanarak arandı. Buralarda bir şeylerin saklı olduğunu düşünüp, gizli bölmeler arıyorlar." Çelik, ayrıca sınıfların duvarlarına vurularak kontrol edildiğini, okulun çatısına merdiven dayanarak çatı aralarında arama yapıldığını söyledi.



KARARI, 5. SULH CEZA HAKİMLİĞİ VERDİ

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimi Yunus Süer tarafından Özel Samanyolu Eğitim Kurumları ve Kültür Merkezi Kampüsü ile Özel Nurettin Topçu İlköğretim Kurumları ve Atlantik Eğitim Kurumları'nda arama kararı çıkarıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'nun 21/09/2105 tarih ve 2014-3766 soruşturma yazılı yazılarıyla; 'üç gün içerisinde gündüzleyin usulüne uygun olarak bir defaya mahsus' arama kararı gerekçesiyle söz konusu baskınların gerçekleştirildiği öğrenildi.

ARAMA KARARINDA İLGİNÇ İFADELER!

Arama kararında dikkat çekici ifadeler yer alıyor. Sözde paralel yapının içerisinde bulunan veya bu gruba mensup kişilerin yürüttükleri örgütsel faaliyetlerinden dolayı mağduriyet yaşadıklarını belirten kişilerin yazılı ve görsel medyada yer alan beyanlarının dikkate alındığının belirtildiği arama kararında, "Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen bilgi ve belgeler, alınan müşteki/mağdur ve tanık ifadeleri ile açık kaynak bilgilerinin incelenmesi sonucunda yapılan araştırmalarda elde edilen bilgiler." deniyor.

Aramalarda elde edilecek tüm suç unsuru eşyalara el konulması, şüphelilerin kullandığı bilgisayar ve bilgisayar programları ile bilgisayar kütüklerinde arama yapılması, bilgisayar kayıtlarından kopya çıkarılması ve bu kayıtların çözülerek metin haline getirilmesi isteniyor.


'ARAMA İZİNLERİ YOK' DİYEN MÜDÜR YARDIMCISI GÖZALTINA ALINDI!

Ankara Atlantik Eğitim Kurumlarına bağlı Ahmet Ulusoy Liselerine polis ekipleri tarafından baskın yapıldı. Ahmet Ulusoy Liselerine baskın esnasında polise, 'arama izinleri olmadığı' gerekçesiyle mukavemette bulunduğu iddia edilen Yurt Müdür Yardımcısı Ahmet Arslan gözaltına alındı.

Adından başarılarla söz ettiren okullara Kurban Bayramı öncesinde emniyet güçleri tarafından operasyon düzenlendi. Terörle Mücadele Ekipleri (TEM), Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin yanı sıra diğer birimlerden yaklaşık 100 polis sabah saatlerinde Atlantik Eğitim Kurumlarına bağlı Ahmet Ulusoy Liselerini bastı. Operasyona Çevik Kuvvet ekipleri de destek verdi. Kurumun bulunduğu yolun trafik polisleri tarafından kesilmesi dikkat çekti. Baskın esnasında polise mukavemette bulunduğu iddia edilen Yurt Müdür Yardımcısı Ahmet Arslan gözaltına alındı.

Polis aracıyla karakola götürülen Ahmet Arslan, "Arama izinleri yok. Hukuksuzluk. 11.00'de polis ordusunu toplamışlar, eğitim kurumlarına baskın yapıyorlar." dedi. Ekiplerin kurumdaki aramaları devam ediyor.


VELİLER DESTEĞE GELDİ

Öte yandan okulun polis tarafından basıldığını duyan veliler, Samanyolu Liseleri'ni akın etti. Baskınlara tepki gösteren veliler, bir tırnak çakısı dahi taşımayan bu insanlara yapılanların zulüm olduğunu vurguladı. Doğu ve Güneydoğu'daki terör hadiselerini hatırlatan veliler, asıl terörün o bölgede olduğuna dikkat çekti. Veliler, "İnsanlık adına utanç tablosu. Orada asker, polisimiz şehit oluyor. Bu okulun vatana, millete faydalı insanlar yetiştirmekten başka suçu bulunmuyor." ifadelerini kullandı.































<< Önceki Haber Samanyolu Koleji'nde sahte delil alarmı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER