Komisyondaki vekillerden çarpıcı çıkış

17 Aralık’ın 2’inci yıldönümünde mecliste kurulan yolsuzluk komisyonunda görev yapmış milletvekilleri, gelinen süreci değerlendirdi.

Komisyondaki vekillerden çarpıcı çıkış

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, yolsuzluk iddilarına adları karışan 4 bakanın mecliste sayısal çoğunluğu elinde bulunduran Ak Parti’nin oylarıyla, yüce divanda yargılanmaktan kurtulduklarını söyledi ve toplum vicdanında hala aklanmadıklarını belirtti. Son dönemde yargıda yaşanan tutuklamalara değinen Köprülü, "Türkiye'de her vatandaş, her gün gözaltına alınmakta, yargılanmakta, tutuklanmakta, her türlü tedbir noktasındaki kararlar dahi cezai yaptırım olarak uygulanabilmekte; ama malesef bugün yargı bağımsızlığı lafını ağzından bırakmayanlar, 17 ve 25 Aralık sürecinde yargının görevini yapmasına engel olmuşlardır. Sürece müdahale ederek bugün söz konusu konunun, Türkiye Cumhuriyeti siyasi hayatında bir leke olarak kalmasına neden olmuşlardır."

"DEMOKRASİ AĞIR DARBE ALDI"

Komisyonda görev yapan diğer bir isimlerden CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ise 17 Aralık'ın siyasi tarihe demokrasinin ve hukuk devletinin ağır darbe aldığı bir süreç olarak geçtiğini söyledi. Havutça, Emniyet Teşkilatı'nın ortaya koyduğu somut delillere rağmen yargı bağımsızlığına inanan siyasi iktidarın yapması gerekenin ise adı şaibelerle anılan bakanların yargılanmasını sağlamak olduğuna dikkat çekti. "Ancak bunu yapmak yerine siyasi iktidar, basının üzerinde baskı oluşturarak hakim, savcı ve polislerden intikam alma, hırsızların değil hırsızları takip eden kişilerin üzerine gitmeyi tercih etti" diye konuşan Havutça, "Bunun arkasından paralel diye hayali suç örgütleri yaratarak, Türkiye'nin hukuk tarihini zedeleyerek, hakim ve savcıları ağır baskı altına aldı. Adalete olan güveni sarstı" dedi. 

"İNTİKAM ALINIYOR"

Hizmet hareketinin terörle ilişkilendirilmesi ve suç örgütü gibi lanse edilmesinin de gülünç olduğunu söyleyen Havutça, "17-25 Aralık'ta dürüst davranarak yolsuzluklarla ilgili gördüklerini millet, memleket ve vatan sevgisi uğruna ortaya koyan insanların tarihimizin en ağır yolsuzluğu karşısında sessiz kalmamalarının ve siyasi iktidarın frenlenemez para hırsı karşısındaki duruşlarının bugün intikamını alıyorlar" dedi. Türkiye'de ilk siyasal iktidar değişikliğinde dosyaların yeniden açılacağını belirten Havutça, "Bununla yüzleşmeliyiz. Demokratik, hukuk devleti için siyasal iktidarın ve ilgili bakanların bunun hesabını vermesi gerekiyor" diye konuştu.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Komisyondaki vekillerden çarpıcı çıkış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER