Türk okulları, Moğolistan’da kalitesini tescilledi

1994 yılından bu yana Moğolistan’da eğitim faaliyetleri veren Türk girişimciler tarafından kurulan Empathy Okulları, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Türk okulları, Moğolistan’da kalitesini tescilledi

Moğolistan’da internet ortamında 3 yılda üst üste en iyi okullar seçilen Moğol-Türk okulları, son olarak da “Tescillenmiş Kalite” ödülünü aldı. 

Ulusal ticaret gelişim birliği tarafından, başkent Ulanbator’daki 5 yıldızlı Ulanbator otelinde yapılan programa  küçük ve büyük ölçekli şirketler katıldı. Akademisyenlerin, Sanatçıların ve davetlilerin katıldığı programa ilgi yüksekti. Moğol basını da programda hazır bulundu. Moğolistan’da bulunan küçük ve büyük ölçekli şirketlere ve eğitim kurumlarına, üst üste göstermiş oldukları başarılarından dolayı ödülleri verildi. Eğitim kurumları içerisinde Moğol-Türk okulları Moğolistan genelinde vermiş oldukları eğitim, Moğol yetkililer tarafından tescillendi. Böylelikle Moğol-Türk okulları verilen eğitim, kazanılan başarılar ve 3 yıl üst üste internet ortamında en iyi okullar seçilmesiyle “Tescillenmiş Kalite” ödülüne layık görüldü. Bununla Moğol-Türk okulları eğitim kalitesini tescillenmiş oldu.

Empathy Kurumları Genel Müdür yardımcısı Veysel Akçay, “20 yıldır Moğolistan’da faaliyet gösteren Moğol-Türk okulları 3 yıl üst üste Best of Mongolia Moğolistan’ın en iyi okulları seçilmişti. Bugün buradaki programda Moğolistan’ın 100 tane en iyi kurumu yani kalite tescillenmiş 100 kurumu, bugün burada kaliteleri tescillendi ve onların ödülleri verildi. Bizde bugün Moğol-Türk okulları yetkilileri olarak buraya gelerek kalitesi tescillenmiş olan eğitim kurumu Moğol-Türk okulu olarak ödülümüzü milletimiz adına aldık ve çok memnunuz. Halkımıza teşekkür ediyoruz” açıklamalarda bulundu. 

Moğol devlet yetkilisi, “Moğolistan halkına ve Türk halkına selamlarımı iletiyorum. Moğolistan’ın düzenlemiş olduğu bu programda bugünün önemini belirten ve Ulusal ticaret gelişim birliği tarafından düzenlenen  “Tescillenmiş Kalite” kurumlarına ödülleri takdim edildi ve tebriklerimi sunuyorum. Bu tür kurumları ödüllendirip halka tanıtıp kalitesini ispatlamış olduklarını göstermek lazım” dedi.

Türk müteşebbislerince kurulan ve Empathy Kurumları bünyesinde eğitim faaliyetlerine devam eden Moğol-Türk okulları Moğolistan’da 21 yıldır 5 Türk okuluyla birlikte eğitim faaliyeti vermektedir. 

<< Önceki Haber Türk okulları, Moğolistan’da kalitesini tescilledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER