Türkiye'de ilk oryantiring kano yarışı Manavgat Titreyengöl'de yapıldı

Türkiye'de ilk oryantiring kano yarışı Manavgat Titreyengöl'de yapıldı

Türkiye'de ilk defa oryantiring (pusula ve harita yardımıyla yön bulma) kano yarışı Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Titreyengöl'de yapıldı.

1. Uluslararası Manavgat Oryantiring Festivali kapsamında dünyaca ünlü Titreyengöl'de yapılan 1. Kano Ortantiring Yarışı'na 10 ülkeden 35 takım ve 70 sporcu katıldı.

Türkiye Oryantiring Federasyonu (TOF) Başkanı Tekin Çolakoğlu, Türkiye'de oryantiring kano yarışının Manavgat Titreyengöl'de yapıldığını, oryantiring kanoyu önümüzdeki yıl daha da geliştireceklerini söyledi.

Bu sene yapılmakta olan 1. Uluslararası Manavgat Oryanyantiring Festivali'ne başta İskandinav ülkeleri olmak üzere 10 ülkeden toplamda 250 sporcunun katıldığını belirten Çolakoğlu, "Ülkemizde ilk defa kano oryantiringini Titreyengöl'de yaptık. Önümüzdeki yıl kano oryantiringini geliştireceğiz. Ülkemizde her geçen gün yön bulma sporuna karşı ilgi artıyor. Ülkemizde 2016-2020 yılları arasında herkesin oryantiring sporunu konuşacağına inanıyorum." diye konuştu.

TOF olarak kışın Akdeniz ve Ege bölgesinde kış turizminin canlanması ve doğa sporlarına ilgiyi arttırmak için turizmcilerle turizm seyahat acenteleri, tur operatörleri ve turizmcilerle işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Kışın Ege ve Akdeniz'in iklim yapısı, zengin orman alanları ve doğal parkurlarıyla oryantiring sporuna elverişli olduğunun altını çizen Çolakoğlu, "Turizmcilerin özellikle ölü sezon dedikleri kış sezonunda Akdeniz ve Ege'ye başta oryantiring olmak üzere doğa sporları turizmine ilgi duyan Avrupalı çekmek istiyoruz. Bu konunda tüm turizm sektörüyle çalışma yapmaya hazırız." ifadesinde bulundu.

Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcılar Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan ise kış turizminin bölgelerinde gelişmesi için 1. Uluslararası Manavgat Oryantiring Festivali'ne sponsur olduklarını, bu tür organizasyonlara bütün turizmcilerin de destek olması gerektiğini kaydetti.

Finlandiyalı oryantirng sporucusu baba Pentti Malinen ile kızı Saara Malinen Türkiye'ye ilk defa geldiklerini söyledi. Manavgat'ın oryantiring sporunda çok güzel parkur alanının olduğunu belirten baba Pentti Malinen, bölgenin mevsim olarak oryantiring sporunu yapmada İskandinav ülkelerine göre avantajlı olduğunu vurguladı.

1. Kano Oryantiring Yarışı'nda dereceye girenlere Titreyengöl'de düzenlenen törenle madalyaları takdim edildi. Yarışta dereceye girenler şu isimlerden oluştu:

23 Yaş Grubu'nda birinci Türkiye'den Ali Can Öztürk, ikinci İsveç'ten Bengt Haglund Anna ve üçüncü sırada ise İsveç'ten Thomas Almqvist yer aldı.

Genç Kano'da birinci Finlandiya'dan Anlouise Almqvis, ikinci Türkiye'den Ferdi Günaydın ve üçüncü Baki Çok-Bilal Çakır oldu.

Genç Bayan Kano'da birinci İsveç'ten Galina Bragina, ikinci Sırbistan'dan Jıvota Tasıc-Olga Tas ve üçüncü ise Ayşe Keskin oldu.

En Hızlı Kano dalında ise Finlandiya'dan Saara Malinen-Pentti Malinen birinci sırada yer aldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye'de ilk oryantiring kano yarışı Manavgat Titreyengöl'de... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER