"Türkiye hızla bir toplu ölümler ülkesine dönüştü"



Türk Ulaşım Sen Gaziantep Şube Başkanı ve Kamu Sen İl Temsilcisi Baler Fidan, Türkiye'nin hızla bir toplu ölümler ülkesine dönüştüğünü belirterek, "Cumhuriyetimizin başkentinde nasıl olup da teröristler ellerini kollarını sallayarak tarihin en ağır saldırısını gerçekleştirebilir." dedi.

Türk Ulaşım Sen Gaziantep Şube Başkanı ve Kamu Sen İl Temsilcisi Baler Fidan, Ankara'da yaşanan bombalı terör saldırısını kınayarak, "İnanıyoruz ki aynı acıyla yandığımız, aynı mutluluklara sevindiğimiz bu topraklarda bizleri birbirimizden ayırmaya, aramıza nifak tohumları sokmaya kimsenin gücü yetmeyecektir." dedi.

Saldırıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Baler, "Birliğimize, dirliğimize ve kardeşliğimize karşı girişilen bu saldırı nice yüreklere ateş düşürmüş, nice ocakları söndürmüştür. Terörün etnik kökeni, ideolojisi, dili, inancı, cinsiyeti, yaşı ne olursa olsun ayrım yapmadan, insanlığa karşı girişilen en alçakça saldırı olduğu bu menfur olayla bir kez daha görmüş olduk. Bir yanda 7 Haziran'dan bu tarafa tam 160 vatan evladımız, askerimiz, polisimiz alçakça şehit edilirken diğer tarafta da sivil vatandaşlarımızın da bombalar, tuzaklar, suikastler yoluyla canlarına kastedilmektedir. Şu ana kadar Ankara'daki saldırıda resmi rakamlara göre 97 vatandaşımızın hayatını kaybettiği ifade edilse de 80 milyon yurttaşımız da yüreklerinden yaralanmıştır." ifadelerini kullandı.

Nedensiz yere, suçsuz bir insanı öldürenin bütün insanlığı katletmiş sayıldığı mümtaz bir dinin mensupları olduklarını kaydeden Fidan, "Hiç kimsenin masum birinin yaşama hakkına müdahale etmesini, elinden almasını kabul etmemiz mümkün değildir. Askere, polise kurşun sıkan, bombalarla kahpe pusular kuran, alçakça sırtından kurşunlayanlarla, sivil vatandaşlarımızın canlarına kast edenler aynı güç odaklarının piyonlarıdır. Bu ülkenin doğusuyla, batısıyla, güneyi ve kuzeyiyle her köşesindesin vatandaşlarımız bizim için birdir, aynı değerdedir. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak, nereden gelirse gelsin, kime karşı gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin, terörün her şekline ve her türlüsüne lanet olsun diyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. İnanıyoruz ki, aynı acıyla yandığımız, aynı mutluluklara sevindiğimiz bu topraklarda bizleri birbirimizden ayırmaya, aramıza nifak tohumları sokmaya kimsenin gücü yetmeyecektir." açıklamasında bulundu.

"TÜRKİYE ORTADOĞU BATAKLIĞI HALİNE GETİRİLMEK İSTENİYOR"

Türkiye'nin Ortadoğu bataklığı haline getirilmek istendiğine vurgu yapan Fidan, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Tarihimizin en büyük terör saldırısına maruz kaldığımız, 2 ay gibi kısa bir zaman diliminde 160 askerimizi, polisimizi kara toprağa verdiğimiz şu dönemde ülkemizin bir Ortadoğu bataklığı haline getirilmek istendiği asla gözlerden kaçmamalı, Türkiye'nin hızla bir toplu ölümler ülkesine dönüştüğü gerçeği gözardı edilmemelidir. Cumhuriyetimizin başkentinde, Emniyet, MİT, Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı gibi devletimizin kalbinin attığı bir bölgede, nasıl olup da teröristlerin ellerini kollarını sallayarak tarihin en ağır saldırısını gerçekleştirebildikleri mutlaka sorgulanmalıdır. Eşlerinin, çocuklarının gözleri önünde, evinde uyurken katledilen askerimizin, polisimizin Nasıl böyle korumasız bırakıldığı mutlaka sorgulanmalıdır. Milletimiz böylesine büyük terör saldırılarına maruz kalırken, istihbarat ve güvenliğimizden sorumlu olan yetkililerin de onurlu bir özeleştiri ile gereğini yerine getirmesi icap etmektedir. Dünyanın her yerinde terör saldırısı ve ölümler yaşanabilir. Dünyanın her yerinde istihbarat açığı, güvenlik zaafiyeti olabilir. Ama dünyanın her yerinde, bu saldırıları önlemekle görevli olanlardan da hesap sorulur."
CİHAN
<< Önceki Haber "Türkiye hızla bir toplu ölümler ülkesine dönüştü" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER