Türkiye için çok ciddi uyarı!

Şehit haberleri Türkiye'nin yüreğini dağlarken, PKK terörüne de lanet yağıyor.

Türkiye için çok ciddi uyarı!

Şehit haberleri Türkiye'nin yüreğini dağlarken, PKK terörüne de lanet yağıyor. Yurdun dört bir tarafında Türk bayrakları ve ‘kahrolsun PKK' sloganlarıyla yapılan protestolar bazı illerde tehlikeli gerginliklere yol açtı. Uzmanlar kardeş kavgası çıkarmak isteyen provokatörlere dikkat çekti. Prof. Dr. Sedat Laçiner, “Sokaklarda karanlık gruplar var, peşlerine takılmayın”

Peş peşe gelen şehit cenazeleri halkın yüreğini dağladı. Türkiye’nin pek çok yerinde gösteriler düzenlendi. Ancak bazı yerlerde eylemler provokasyona dönüştü.

İŞÇİLERE LİNÇ GİRİŞİMİ

Ankara Beypazarı’nda Güneydoğu’dan gelen mevsimlik işçilerin kaldığı mahallelerde toplu linç girişimleri yaşandı. Kürt kökenlilere yönelik saldırı haberleri başka il ve ilçelerden de geldi. Erzurum’da bazı grupların kimlik kontrolü yaptığı iddia edildi.

OTOBÜSLER DURDURULDU

Bazı illerde Doğu ve Güneydoğu’ya giden yolcu otobüslerinin önü kesilerek taşlı sopalı saldırılarda bulunuldu. Otobüslerin camları kırıldı. Yolcular mağdur olurken büyük korku ve panik yaşadı. Antalya'da gergin gece
Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Uğur Yıldız’ın memleketi Antalya’nın Manavgat ilçesi geceyi gergin geçirdi. İlçede başta Side olmak üzere Çolaklı gibi önemli turizm merkezlerinde çok sayıda işyerine, Türk Bayrağı asılı olmadığı gerekçesiyle saldırıldı, iki restoran ateşe verildi.
HDP BİNALARINA SALDIRI

Türkiye genelinde yüzden fazla merkezde Halkların Demokratik Partisi (HDP) teşkilatlarının bulunduğu binalar saldırıya uğradı. Büroların içine kadar giren eylemciler eşyaları ateşe verdi. Bazı binalar kundaklandı.

Uzmanlar milletin artan duygu yoğunluğunu kullanmak isteyen provokatörlere karşı uyardı.  Uluslararası ilişkiler ve güvenlik uzmanı Prof. Dr. Sedat Laçiner, "Sokaklarda karanlık topluluklar ortaya çıktı. Gazete ve mahalleler basılıyor. Oyuna gelmeyin" dedi.

Laçine şöyle konuştu: "Mahalledeki insanlara tepki göstermenin bir faydası yok. İnsanlar, kızgınlıkla televizyon izleyip sokağa çıkmamalı. Tanımadıkları grupların peşinde gitmemeli. Sokaklar çok tehlikeli, provokatörler dolu. PKK bir savaş peşinde, Türklerle Kürtleri savaştırmaya çalışıyor. Suriye'ye benzetilmeye çalışılıyor.

ÖRGÜTÜN İSTEDİĞİ BU

Özellikle batıdaki Türklere büyük sorumluluk düşüyor. Şehitlerin acısını, ilgisi olmayan insanlardan çıkarmak doğru değil. Bu örgütün istediği şey. Durum olağanüstü hale gidiyor. Belki de daha ötesine gidiyor. Oraya doğru gitmesi için özel bir gayret var. Türkiye, bir yere doğru sürükleniyor. Kanaatim odur ki önce olağanüstü hale götürülür, ondan sonra ucu açık riskler var."

TAHRİKLERE KAPILMAYIN

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık: Vatandaşlarımızın özellikle bu zor günlerimizde sabırlı olması gerekiyor. Beklenmedik tepkilerin onlara derman olmayacağından eminiz. Vatandaşlarımız tahriklere gelmesin. Sabırla doğru olanı yapacağız. Milletimizin sokaklara dökülüp yeni acılar yaşatmasının gereksiz olacağını düşünüyoruz.

ÜLKE İÇ SAVAŞA SÜRÜKLENİYOR

Türkiye Barolar Birliği eski Başkanı Vedat Ahsen Coşar: Ülkemiz birileri tarafından iç savaşa sürüklenmek isteniyor. Basına karşı, binalara karşı, muhaliflere karşı yapılan bu vandalizmi akılla, sağduyuyla, ahlakla izah etmek mümkün değil. 

Avukat Ergin Cinmen: Türkiye çok tehlikeli bir yerden geçiyor. Bu durumun en büyük müsebbibi sorumsuz siyasetçiler. Siyasilerin sorumsuz açıklamaları nedeniyle bu durum oluştu. Bir savaş var ve bu savaş iç savaşa doğru gidiyor.

KARDEŞ KAVGASI

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu: Bu ülke adım adım bir kardeş kavgasına doğru çekilmektedir. PKK’nın amacı bütün her yerde Kürtler’e saldırı yapılmasını sağlamaktır. Bu sayede ayrışmayı derinleştirmek ve kopuşu hızlandırmak istemektedir. Birliğimiz ve kardeşliğimiz tehdit altındadır.

DÖVÜP BÜST ÖPTÜRDÜLER

Muğ­la­’da sos­yal med­ya he­sa­bın­dan Peş­mer­ge kı­ya­fet­li fo­toğ­ra­fı­nı pay­la­şan bir ki­şi fe­ci şe­kil­de dö­vül­dük­ten son­ra Ata­türk büs­tü öptürül­dü. İb­ra­him Ç. isim­li şa­hıs jan­dar­ma ta­ra­fın­dan kur­ta­rıl­dı.

5 ÇOCUĞUNU KÖMÜRLÜKTE SAKLADI

An­ka­ra­’nın Bey­pa­za­rı il­çe­sin­de­ Gü­ney­do­ğu­’dan gel­miş ta­rım iş­çi­le­ri­nin yo­ğun bu­lun­du­ğu Za­fer ma­hal­le­sin­de 8 araç ya­kıl­dı. Ay­rı­ca bu ai­le­le­rin ya­şa­dı­ğı 10’a ya­kın iş­ye­ri taş­lan­dı, 3 ev ise ate­şe ve­ril­mek is­ten­di. Sal­dı­rı­la­rın ar­dın­dan bir­çok ta­rım iş­çi­si ken­ti terk et­me­ye baş­la­dı. Evi kun­dak­lan­ma­ya ça­lı­şı­lan ve ara­cı ate­şe ve­ri­len bir ta­rım iş­çi­si, göz­yaş­la­rı için­de 5 ço­cu­ğu ile bir­lik­te evin bir oda­sı­na sı­ğın­dık­la­rı­nı ve sa­ba­ha ka­dar oda­dan çı­ka­ma­dık­la­rı­nı an­lat­tı.

CHP'DEN PROVOKASYON UYARISI

CHP, son dönemde artan terör olayları nedeniyle genelgeyle örgütlerini "provokasyonlara" karşı uyardı. Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne yönelen terör eylemleriyle huzur ortamını sarsan toplumsal olayların, ortak geleceğe ilişkin kaygıları artırdığı belirtilen genelgede, şunlar kaydedildi:

SAĞDUYUYLA HAREKET EDİN

"Terörün boyutu, verdiğimiz kayıplar ve içinde bulunduğumuz tablo her geçen gün ağırlaşmaktadır. Bu dönemde, örgütlerimiz her zaman ki gibi 'önce Türkiye' diyen bir anlayış ile çalışmalarını sürdürmelidir. Bu anlamda yaşanan acıların herhangi bir provokasyona yol açmasına izin verilmemelidir. Tam bir sağduyu ile hareket edilmelidir. İnsanlarımızı birbirinden ayıran ve toplumsal barışı sarsan her türlü anlayışa karşı duruşumuz aynen sürdürülecektir. Nefret söylemi içeren hiçbir toplumsal olayamüsaade edilmeyecektir. Örgütlerimizin ülkemize karşı tarihi sorumluluğunu bütün tahriklere rağmen aklın ve barışın sesi olarak yerine getirecektir."

BAHÇELİ: HERKES SOĞUKKANLI OLSUN

MHP lideri Bahçeli, Iğdır ve Tunceli'deki terör saldırılarının ardından yaşanabilecek provokasyonlara karşı uyarıda bulundu:

DÜMEN SUYUNA GİRMEYİN

"Türk-Kürt düşmanlığı için provokasyon yapan, fırsat kollayanmihrakların kurguladıkları oyunlara düşmemek, yazdıkları senaryolara alet olmamak asıldır. Bu husustamilliyetçi-ülkücü hareket titizlikle davranacak, karanlıkmahfiller tarafından organize edilen anonimkalabalıkların dümen suyuna girmeyecektir."

"Doğu ve Güneydoğu'da can vemal güvenliği sağlanana kadar sıkıyönetimuygulaması hemen devreye sokulmalıdır. Türkmilleti teröre haklı olarak tepki göstermektedir. Bunlar oluyorken, etnik kavga ve karışıklığının önü de açılmamalıdır. Taşkınlıktan ve ölçüyü kaçıran heyecan selinden uzak durmak, sağduyulu ve soğukkanlı hareket etmek herkesin en temel tarzı olmalıdır. Bir kıvılcımTürkiye'nin yanmasına, iç kargaşaya çakılmasına yetecektir.”

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Türkiye için çok ciddi uyarı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER