Türkiye Kamu Sen üyeleri Bayırbucak Türkmenleri için eylem yaptı


Adana'da, bir grup sendika üyesi Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırıları protesto etti. Türkiye Kamu Sen Adana İl Temsilcisi Selahattin Dolgun, Rus uçaklarının ağır bombardımanı ve İran'ın desteğiyle Türkmen Dağı'nda ilerleyen Suriye ordusunun bölgedeki yüzlerce yıllık Türk varlığına son vermek üzere olduğunu söyledi. Dolgun, hükumetin bu duruma müdahale etmesi gerektiğine dikkat çekti.

Türk Kamu-Sen üyeleri İnönü Parkı'nda "Bayırbucak Türkmenleri yalnız değildir." pankartı açtı, "Hükümet uyuma Türkmenlere sahip çık." sloganları attı. Türkiye Kamu Sen Adana İl Temsilcisi Selahattin Dolgun, burada yaptığı konuşmada, Hatay'ın güneyindeki Bayırbucak Türkmenlerinin katliam tehdidiyle karşı karşıya olduğunu hatırlattı.
Dolgun, "Şu anda 10 bin kadar sivil, bombalardan kaçarak Türkiye sınırına akın ederken 25 bin dolayında Türkmen kardeşimiz de bir katliamla karşı karşıyadır. Soydaşlarımız çok zor durumdadır. Soydaşlarımız çok zor durumdadır. Bu saldırıların amacı Türkiye ile Suriye arasında Türkmensiz bir hat oluşturmak, bölücü örgüt ve İsrail'in arzuladığı Büyük Kürdistan emeline biraz daha yaklaşmaktadır." diye konuştu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Türkmenlere sahip çıktığını söylediğini ancak bununla kendini kandırdığını ileri süren Dolgun, "3-4 sivil toplum kuruluşu haricinde Türkmen kardeşimize Allah rızası için bir torba makarna, pirinç, şeker gönderen yoktur." dedi.

TÜRKİYE DIŞ POLİTİKASINI GÖZDEN GEÇİRMELİ
Dolgun, şunları kaydetti: "Hem stratejik olarak hem de insani bakımdan Bayırbucak Türkmenlerine korumak ve bölgedeki katliam tehdidini ortadan kaldırmak hayati derecede önem taşımaktadır. Bu bölge Türkmen kontrolünden çıkarsa, Suriye sınırımızda bir PKK/PYD hattı kurulacak ve Türkiye, Suriye sınırı terör örgütünün hakimiyeti alanına girecektir. Bu aşamada Türkiye, dış politikalarını mutlak surette gözden geçirmeli ve değerli yalnızlık politikası yerine, aramızda kan, tarih, dil ve kültür bağı olan tüm kesimleri arkasına alarak yeni bir strateji belirlemelidir. Bölgede yaşananlara başta Türk hükümeti olmak üzere tüm dünya devletleri kısa zamanda müdahale etmeli ve Türkmenler üzerinden devletimize karşı oynanan bu oyun mutlaka bozulmalıdır."

Grup daha sonra burada hayatını kaybedenler için okunan Fatiha'nın ardından olaysız dağıldı.
eylem-yapti-1946412.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye Kamu Sen üyeleri Bayırbucak Türkmenleri için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER