Türkiye'den Suudi Arabistan'a yeni teklif

Şimşek 'hem bizim hem onların menfaatine' diyerek duyurdu

SHABER3.COM

Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu'nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Suudi Arabistan'ın turizm hedeflerinin gerçekleştirilmesi için Türkiye'nin yardımcı olabileceğini söyledi. Suudi Arabistan'daki tesislerin yapılmasına ve işletmesine katkıda bulunabileceklerini ifade eden Şimşek, "Oraya tur operatörlerimiz ile turist götürmeye de katkıda bulunabiliriz. Dolayısıyla Türkiye ile Suudi Arabistan'ın bu alanlarda işbirliği yapması hem bizim hem onların menfaatine." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu'nda konuşma yaptı.

Suudi Arabistan'ın iddialı turizm hedefleri bulunduğunu ifade eden Şimşek, "Türkiye, bu hedeflerin gerçekleştirilmesinde yardımcı olabilir. Çünkü bizim mevsimler örtüşmüyor; onların turizm mevsimi kış, bizimki genelde yaz ve sonbahardır." diye konuştu.

'İŞBİRLİĞİ HEM BİZİM HEM ONLARIN MENFAATİNE'
Türkiye'nin inşaat sektöründe büyük birikime sahip olduğuna dikkat çeken Şimşek, şöyle konuştu:

"Oradaki tesislerin yapılmasına ve işletmesine katkıda bulunabiliriz. Oraya tur operatörlerimiz ile turist götürmeye de katkıda bulunabiliriz. Dolayısıyla Türkiye ile Suudi Arabistan'ın bu alanlarda işbirliği yapması hem bizim hem onların menfaatine.


Tur operatörlerimiz yazın buraya nasıl turist getiriyorlarsa, para kazanarak, oraya da turist götürebilirler. Biz artık turizmde dünyada ilk 5'teyiz. Yani 2022'de turist sayısında 4. sıradaydık. Bizim 2023 rakamlarımız belli. Dünya rakamları belli olunca belki muhtemelen yine 3. veya 4. sırada olabiliriz. Dolayısıyla Türkiye'nin bu konuda çok ciddi birikimi var."

'HİZMET İHRACATINI 100 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNE ULAŞTIRDIK'
Amaçlarının hizmet ihracatını büyütmek olduğunu belirten Şimşek, burada 100 milyar doların üzerine ulaştıklarını, bu rakamı daha da büyütmek istediklerini söyledi.


Şimşek, "Hizmet ihracatına Maliye olarak çok güçlü destek veriyoruz. Yüzde 80 matrah indirimi sağladık. Yani diyelim ki Türkiye'den siz herhangi bir ülkeye belli alanlarda hizmet ihracatında bulunursanız fiilen ödeyeceğiniz vergi çok çok düşük düzeyde olacak. Yüzde 80 oranlı bir matrah indirimi var, o da önemli." ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Türkiye'den Suudi Arabistan'a yeni teklif Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER