Türkmenistan, 2016 Rio Olimpiyatları için ilk vizesini aldı

Türkmenistan, 2016 Rio Olimpiyatları için ilk vizesini aldı

Türkmenistan, 2016 yılında Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek Yaz Olimpiyatları için ilk vizesini aldı.

Türkmenistan, dünyanın en saygın spor organizasyonuna katılmak için sporcuların yarıştığı 2016 Rio Olimpiyatları için judodan katılma hakkı elde etti. Türkmen sporcu Gülbadam Babamuratova, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te yapılan Uluslararası Grand Pri Judo Şampiyonası'nda 52 kiloda altın madalya kazanarak, Rio Yaz Olimpiyat Oyunları'na katılma imkanına sahip oldu.

Türkmen sporcunun olimpiyatlara katılma hakkı elde etmesi dolayısıyla Spor ve Turizm Enstitüsü'nde bir tören düzenlendi. Törene, Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı, çeşitli bakanlıklardan temsilciler, sporcular, antrenörler ve çok sayıda davetli katıldı. Törende, kadın sporcu Gülbadam Babamuratova'ya Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un adına 10 bin dolar para ödülü takdim edildi.

Taşkent'teki Judo Şampiyonası'na 50 ülkeden 340 civarında sporcu katıldı. Spor yarışının en önemli özelliği madalya kazanan sporcuların 2016 Yaz Olimpiyatları'na katılma vizesini alması oldu. Türkmen sporcu, minderde bütün rakiplerini yenerek, altın madalyaya uzandı. Bu madalya sporcuya 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'na katılma imkanı sağladı. Türkmen sporcu, dünya sıralamasında kendi kategorisinde 14. sırada bulunuyor.

Bu arada 15-19 Ekim tarihlerinde Fransa'da düzenlenecek Uluslararası Judo Turnuvası'na katılacak olan Türkmen sporcu, bu yarışmada alacağı puanlar ile kendi konumunu daha da yükseltme sözü verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkmenistan, 2016 Rio Olimpiyatları için ilk vizesini aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER