UEFA'dan en son 'Webo' kararı

Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo'nun Paris Saint-Germain maçında gördüğü kırmızı kart iptal edildi. Webo maçın 4'üncü hakeminin ırkçı ifadelerine maruz kalınca mücadele tatil edilmişti.

SHABER3.COM

Şampiyonlar Ligi son hafta maçında temsilcimiz Başakşehir’in deplasmanda PSG ile oynadığı maçta ırkçılık skandalı yaşanırken antrenör Pierre Webo kırmızı kart görmüştü…

Pierre Webo, 4. hakemin kendisine ırkçı bir ifade kullandığını belirterek uzun süre tepki göstermişti. Yaşanan gelişmelerin ardından Başakşehir takımı maça devam etmek istemediklerini belirterek soyunma odasına girmiş, Paris takımı da kendilerine destek verince UEFA mücadeleyi ertelemek zorunda kalmıştı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Yaşanan olayların ardından UEFA resmi internet sitesinden bir açıklama yaparak PSG – Medipol Başakşehir maçı için açılan soruşturmaya etik ve disiplin müfettişi atağını belirtti. UEFA ayrıca Başakşehir yardımcı antrenörü Pierre Webo’nun kırmızı kartının da iptal edildiğini açıkladı.

UEFA’nın ardından Başakşehir de 14. dakikadan itibaren devam edecek mücadelede Webo’nun kulübedeki yerine alacağını açıkladı.

Başakşehir’den yapılan açıklamada, “Yardımcı antrenörümüz Pierre Webo’nun kırmızı kartı dondurulmuştur. Webo, bugünkü maçta kulübedeki yerini alacaktır” ifadeleri kullanıldı.

HAKEM ÖZÜR DİLEDİ 

Fransa’da oynanan Medipol Başakşehir-Paris Saint Germain maçında Başakşehir'in yardımcı antrenörüne ırkçı söylemde bulunan dördüncü hakem Sebastian Coltescu özür diledi.

Rumen hakem Twitter'da paylaştığı özür mesajında, "Niyetim asla ırkçılık değildi. Böyle bir ortamda, insanlar bazen duygularını doğru bir şekilde ifade edemezler ve yanlış anlaşılabilirler. UEFA Şampiyonlar Ligi adına özür dilerim” ifadelerine yer verdi.
<< Önceki Haber UEFA'dan en son 'Webo' kararı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER