ÜTSO Başkanı Zor: Eski OSB kapandı yeniye ümitle bakacağız

ÜTSO Başkanı Zor: Eski OSB kapandı yeniye ümitle bakacağız

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Başkanı Durmuş Zor, Ünye Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) yaklaşık 25 yıldır kurduk, kuruyoruz ile devam eden sürecin artık kurulamayacağı noktasına gelmiş olmasından dolayı mevcut yerin borçlarının kapatılarak yeni bir yerde yeni bir ümidin doğması açısından doğru bir adım atıldığını söyledi.

Ünye Organize Sanayi Bölgesi'nin yürüyemez hale geldiğini ve yaklaşık 25 yıldır 'kurduk, kuruyoruz' ile devam eden sürecin kurulamayacağı noktasına ulaştığını belirten ÜTSO Başkanı Durmuş Zor, "Bakanlık para vermiyor, kamulaştırma yapmıyor. O zaman kamulaştırma yapılmayan bir yeri 5 senede bekleseniz 10 senede bekleseniz Organize Sanayi kurulmayacak. Borcunuz duracak, faizleri bankadan aldığınız kredi olduğu için devam edecek ve Cevizdere havzasında Organize Sanayi kuramayacaksınız. O zaman buranın kapatılması borçlarının kapatılması en azından yeni bir ümidin doğması açısından doğru olmuştur. Bu noktada da Büyükşehir Belediye Başkanının Ünye OSB'ye ve Ünyelilere verdiği destek benim açımdan doğru değerlendirilmesi gereken bir destek." dedi.

"56 DÖNÜMLÜK YERİN BORCUNU ÖDEDİK"

Organize Sanayi Bölgesi'nin en son durumu hakkında da bilgi veren Başkan Zor, yaklaşık kamulaştırılmış alanın 56 dönüm civarı olduğunu söyleyerek, "30 dönüm civarı da o bölge üzerinde vatandaşında kullandığı hazine arazisi var. 56 dönümlük yerin 2.7 trilyonluk borcu vardı. 2 buçuk trilyonluk kısmını Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz'ın vermesi suretiyle bakanlığa olan borcu ödedik. Birde Fatsa Organize Sanayi Bölgesinden alınmış olan emanet yani borç olan bir para vardı. Bu iki tane borcu kapatmak suretiyle arazileri 56 dönüm yerin tapularını geçen hafta içerisinde büyükşehir belediye başkanına devrettik." diyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

'ESKİSİ KAPANDI YENİYE ÜMİTLE BAKACAĞIZ'

"Yeni OSB yeni bir emek, gayret gerektirecektir. O noktada başta siyasi iktidar ve onun buradaki temsilcisi olan arkadaşlarımız artı, yeni müteşebbis teşekkür oluşturulacak. Eski teşekkür kapatıldığı için doğal olarak yeni bir doğum vardır. O doğumu yapacak olan doktordur ebedir gibi yeniden bakılması gereken bir iş. Bunun ne kadar süre alacağını önümüzdeki günler gösterecektir. Bunun içinde yeni bir fidan dikme niyeti olan insanlara hayır boşuna dikmeyin, bu fidan tutmaz gibi bir peşin hükümle yaklaşmanın da doğru olmadığını düşünüyorum. Evet, eskisi kapandı yeniye ümitle bakacağız. Bu ümit 1 yıldır, 2 yıldır. Eğer biz 1-2 yıl içinde bir mesafe kat edemezsek arzu edilen hedeflere yaklaşamazsak yâda sağlıklı bir temel atamazsak, devamını getiremeyiz. Onun için biz kimseye peşin hükümle olumsuz bakmadan ama ümitsizlik de aşılamadan 1-2 yıl sabretmek durumundayız.

'3 HEDEFİMİZ GERÇEKLEŞİRSE ÜNYE EKONOMİSİ YÜZDE 30-35 BÜYÜYECEĞİ GERÇEKTİR'

"Organize Sanayi, Liman ve Orta Anadolu bağlantı yolu bu 3 hedefimizi gerçekleştirirsek Ünye ekonomisinin yüzde 30, 35 büyüyeceği gerçeğidir. Limanı Büyükşehir Belediye Başkanımız aldı büyüyüp genişletmek için gayret gösteriyor. Liman arzu edilen noktaya gelirse ben Orta Anadolu bağlantı yolunun onu tetikleyeceğine zaten inanıyorum. Çünkü silahta bir merminin patladığı an ikinci mermi şarjörden çıkar hazneye gider. Ama Organize Sanayi bunlardan bağımsızdır. Sanayinin olduğu her yerde liman yâda havaalanı yoktur. Yani Orta Anadolu'da limanlar mı var yok. Orta Anadolu'nun Organize Sanayi olan 20-30 bin nüfuslu ilçelerinde havaalanı yâda liman var mı yok. Öyleyse Organize Sanayi bunlarsız da olabilir. Ama liman ve bağlantı yolları çevre yollarına çok yakın yerdeyse sanayinin büyüme ve gelişme ihtimali çok yüksektir. Bunun için Ünye şanslı bir bölgedir." CİHAN
<< Önceki Haber ÜTSO Başkanı Zor: Eski OSB kapandı yeniye ümitle bakacağız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER