Vitor Pereira: Sahada güçlü bir cevap verdiğimizi düşünüyorum


Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Antalyaspor maçının ardından yapılan eleştirilerin haklı olduğunu belirterek, "Bugün sahada cevap vermemiz gereken bir akşamdı. Güçlü bir cevap verdiğimizi düşünüyorum." dedi.

Süper Lig'in 21. haftasında Kasımpaşa'yı 3 - 1'le geçen Fenerbahçe'de Teknik Direktör Vitor Pereira, maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Vitor Pereira, ligde geçen hafta Antalyaspor'a 4 - 2 yenildikleri maçtan sonra haklı eleştiriler yapıldığını hatırlatarak, "Bugün sahada cevap vermemiz gereken bir akşamdı. Sahada vereceğimiz cevap bizim için çok önemliydi. Maça bunun bilincinde çıktık. Güçlü bir cevap verdiğimizi düşünüyoruz." dedi.

Hafta boyunca eleştirildiklerini ve bu eleştirilerin haklı olduğunu da belirten Vitor Pereira, "Antalyaspor maçında kaybetmeyi hak ettik. Bu akşam ise benim istediğim cevabı sahada gördük. Agresif oyun oynadık ve her şeyimizi sahada verdik. Rakibimize alan bırakmadık topa sahip olduk. Kalitemizi gösterdik pozisyonlar ürettik. Girdiğimiz pozisyonlardan 3'ünü gol yaptık. Belki daha fazla gol atabilirdik. Yediğimiz goller beni her zaman rahatsız ediyor. Genel anlamda güçlü bir görüntü sergiledik. Son karşılaşmanın ardından ne seviyede olduğumuzu gösterdik. Bu akşam yine 25 maç yenilmeyen bir takım olduğumuzu düşünüyorum hak ederek kazandık." şeklinde konuştu.

"TAKIMIN GÖSTERMİŞ OLDUĞU PERFORMANSI KADLEC'E BORÇLUYUZ"

Ön libero mevkiinde Kadlec'i tercih etmesiyle ilgili bir soru üzerine Pereira, futbolcusunun performansından çok mutlu olduğunu ve bu akşam takımın ortaya koyduğu performansı da Kadlec'e borçlu olduklarını söyledi. Pereira, şöyle konuştu:

"Bizim oynadığımız oyunda 6 numaradaki oyuncunun kafasında ilk düşünce savunma olmalı. Bu akşam da böyle bir oyuncuyu orada kullanmayı düşündük. Çünkü orada oynayacak oyuncu maçı ilk olarak savunma anlamında yorumlayabilmeli. Elimizdeki en ideal oyuncu Kadlec olarak gözüktü maç öncesinde. Çünkü kaliteli ve zeki bir oyuncu. Taktiksel anlamda kendinden istenileni anlayan bir oyuncu. Bence harika bir maç çıkardı. Güven verdi dengeli bir oyun sergiledi. Bence bu akşam takımın göstermiş olduğu performansı Kadlec'e borçluyuz. Çok mutluyum gösterdiği performanstan."

Karşılaşmanın 73. dakikasında Robin van Persie'nin oyundan çıkarılmasına taraftarların gösterdiği tepkiyle ilgili de Pereira, "Şu anda benim isteğim bütün oyuncularımın fizik kondisyonlarını ayarlayabilmek. Lig gibi önemli bir hedef için mücadele ediyoruz. Aynı zamanda UEFA Avrupa Ligi için mücadele ediyoruz ve Türkiye Kupası'nda yolumuza devam ediyoruz. 30 kişiden oluşan bir kadromuz yok ama kaliteli oyunculardan oluşan bir kadromuz var. Üç kulvarda mücadelemiz devam ediyoruz. Taraftarlarımızın isteklerine saygı duyuyorum. Ben rasyonel olmak zorundayım. Duygusal davranamam böyle anlarda. Bir sonraki maç için onları en hazır hale getirmek zorundayım. Onlar bugünkü maçı düşündüler. Avrupa maçını onlar düşünmüyor. Ben teknik direktör olarak bir sonraki maçı düşünmek mecburiyetindeyim. Onlara saygı duyuyorum." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER