Vural: Bu sözlerin kadın bakan hakkında kullanılmasını doğru bulmadık


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik kullandığı ifadelerin doğru bir açıklama olmadığını söyledi. Kullanılan sözün ne zaman, nerede kime karşı kullanıldığını ve bu sözün nasıl algılanacağı konusunda daima dikkatli olunması gerektiğini belirten Vural, "Bu sözün başkası tarafından kullanılmış olmasına rağmen sosyal politikalardan sorumlu bakan, kadın bakan hakkında kullanılmasını bu şekilde bakıldığında doğru bulmadığımızı ifade etmek isterim." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi. Vural toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik açıklamalarıyla ilgili neler söylersiniz?" sorusuna Vural, "Doğru bir açıklama değil. Kullanılan sözün ne zaman nerede kime karşı kullanıldığını ve bu sözün nasıl algılanacağı konusunda daima dikkatli olmak lazım. 'Söz ola kese savaşı söz ola kestire başı.' Bu bakımdan bu sözün başkası tarafından kullanılmış olmasına rağmen sosyal politikalardan sorumlu bakan, kadın bakan hakkında kullanılmasını bu şekilde bakıldığında doğru bulmadığımızı ifade etmek isterim. Gerçekten kullanılan sözlerin hangi amaç için kullanılacağını çok iyi dikkate almak lazım. Bundan önce de maalesef Aile ve Sosyal Politikalardan sorumlu sayın bakan bu çocuklarla ilgili hususlarda 'bir defa yapılmış' demek suretiyle kullanılmasıyla da çok büyük tepki doğmuştu. Bu konularda siyasetçiler kullanacağı sözleri hassasiyetle değerlendirmeli ve her sözün her ifadenin kullanılacağı ortamı, kullanacağı kişiyi iyi tartması gerekir. Kılıçdaroğlu'nun da bu şekilde algılanan bu sözü böyle bir zamanda böyle bir kişi için kullanması gerçekten toplum olarak da bir tepki doğurduğunu ifade etmek isterim. Bir an önce bunlar amacı ve hedefi öyle olmamakla birlikte bu konudaki algıyı değiştirme konusunda gerekli girişimin yapılmasında da fayda mülahaza ettiğimi belirtmek isterim." cevabını verdi.

Başka bir gazetecinin, "HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın MHP'ye yönelik 'çakma Çin milliyetçisi' sözü hakkında ne söylersiniz?" sorusuna Vural, "İt ürür kervan yürür. Dinime dahl eden müselman olsa bari denir. Türkiye'yi bölmek isteyen terör örgütüne koltuk çıkan, onların siyasi uzantıları, Ermenistan'ın Azerbaycan'ı işgalini görmezden gelen Karabağ'ı kadim Türk yurdu Azerbaycan toprağı olan Karabağ'ı Ermenistan toprağı olarak gören bir zihniyetin bizim hakkımızda bunu söylemiş olması MHP'nin ne kadar doğru bir çizgide olduğunu gösterir." dedi.

"Dokunulmazlıklar konusunda yeni bir hamleniz olacağını söylemiştiniz. Bu konuda neler yapacaksınız?" sorusuna Vural, şöyle konuştu: "Bu konuyu dile getirdim, daha sonra Cumhurbaşkanı 'ipe un sermeyin' dedi. Bizim 'un seriyorsunuz' ifademiz gerçekten AKP ve CHP'nin ipe un serdiğini ifade etmek suretiyle bir bakıma Cumhurbaşkanı tarafından teyit ediliyor. İpe un sermeyin demeye devam edeceğiz. Genel başkanımız bu konuda açıklamalar yaptı. Biz bu ipe un sererek, açıkçası bu dosyalara açık kapı bırakan bu düzenleme yerine Anayasa ve İçtüzüğe uygun bir hamle yapılması gerektiği konusunda ısrarımız var. Bakalım Cumhurbaşkanı ve bizim ifadelerimiz karşısında Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi hangi tavrı oluşturacak. Bu konuda MHP olarak bizim hazırlıklarımız tamam. Önerimiz de var. Bu konuda Anayasa ve İçtüzük'te atılabilecek 4 hamlemiz ve diğerleriyle ilgili de 3 hamlemiz var. Biz şah demeye, terör şahlarını, terör baronlarını tehdit etmeye hukuk yoluyla onlarla mücadele etmek için hamle yapmaya devam edeceğiz. Bakalım bu hamlelerimiz karşısında onları korumak isteyen AKP ve CHP ne yapabilecekler onu göreceğiz. MHP olarak onların atacağı adımlar çerçevesinde MHP olarak kamuoyu vicdanına uygun bir şekilde bu konudaki görüşlerimizi kendileri ve kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz. Milletin vicdanı terörle ilişkili milletvekilini kabul etmiyor. Bu sıfatla bağdaşmıyor. Onun için bu konuda muhakkak hukuk çerçevesinde, Anayasa ve İçtüzük çerçevesinde adım atılmasını temin etmek gibi bir durumumuz var. Bunun için ilave bir hukuk oluşturmaya gerek yok. Önerilerimiz hazır. Bunların zamanı muhtemelen bu ipe un serme gayretleriyle, çuvaldaki unların bitmesinden sonra bu konudaki görüşlerimizi de paylaşacağız." CİHAN
<< Önceki Haber Vural: Bu sözlerin kadın bakan hakkında kullanılmasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER