Vural: Dokunulmazlıklar Meclis'e geldiğinde MHP'nin tavrı açık ve net olacak


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'e gelen dokunulmazlık dosyalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dokunulmazlıklar konusunun yargı fezlekeleri ile oluştuğunu belirten Vural, "Yargıda eğer terör örgütünü övmek, terör örgütüne üye olmak, korumak ve kollamakla ilgili bir madde varsa bunun kapsamı tamamen yargının gönderdiği fezlekeler çerçevesinde çizilir. Dolayısıyla bu çerçevede bakış açımız çok açık ve net olmalı. Terörü destekleyen, üye olan, yardım ve yataklık yapan kişilerle ilgili TBMM eli kolu bağlı olmamalı, yargının bu eksendeki talepleri çalıştırılmalıdır. Bizim aradığımız ölçü, öncelikle arayacağımız hususu bununla ilgili bir girişimdir. Terör örgütüne destek olan koruyan kollayanlarla ilgili dokunulmazlık fezlekeleri TBMM'ne geldiğinde MHP'nin tavrı çok açık ve net olacaktır." diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi.

Yaptıkları tespit ve teşhislerin doğruluğunu ve uyarıların dikkate alınmadığını gösteren ibretlik sahnelerle karşı karşıya olduklarını anlatan Vural, "Ülkemiz içeride ve dışarıda büyük saldırılarla karşı karşıya." dedi.

Sınırlarımızda ve içerde Türkiye'yi ateş topuna çevirmek isteyen ihanet şebekelerinin harekete geçtiğini ifade eden Vural, "Terör en çirkin yüzünü göstermeye devam etmekte. Ankara'da 4,5 ay içerisinde üçüncü kez terör örgütlerinin hain saldırıları ile karşı karşıya kaldık. Gerçekten Ankara'da yaşadığımız saldırı hepimizi derinden üzdü. Aslında şunu ortaya koydu hem teröre hem terörün siyasi amaçlarına karşı hep birlikte amasız, fakatsız topyekûn bir şekilde karşı koyarak demokrasimizi birlik ve bütünlüğümüzü korumamız gerektiğini hepimiz hep beraber birlikte idrak ettik." diye konuştu.

Bugün yaşanan terör saldırılarının temel hedefinin kardeşlik, devlet ve millet olduğunu anlatan Vural, "Birlik ve beraberliğimizdir. Emperyalizmin ortaya koyduğu küresel senaryolar çerçevesinde 100 yıl önce bizim yırtıp attığımız projeleri bugün bize azmettirmek isteyenlerin ortaya koyduğu tablolardır. bunu görmemiz lazım. Dün olduğu gibi bugün de millet olarak teröre boyun eğmeyeceğiz. Bu tür saldırıların bizi yıldırmasına, sindirmesine, ayrıştırmasına izin vermeyeceğiz. Teröre alışmadık alışmayacağız. PKK'yı ve terörü hazmetmedik, hazmetmeyeceğiz. Kimse bizi teröre alıştıramayacaktır, çözüm adı altında teröre teslim ettirmeyecektir." şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, "Dokunulmazlıklar konusunda 'teröre eylemli destek verenlerle' ilgili bir dokunulmaz çerçevesi çizilmeye çalışılıyor. İktidar partisi tarafından 'teröre eylemli destek verenlerin dokunulmazlıkları kaldırılsın' şeklinde görüşleri oluştu. Bu konuda neler söylersiniz?" sorusuna Vural şu cevabı verdi: "Dokunulmazlıklar konusu yargı fezlekeleri ile oluşur. Yargıda eğer terör örgütünü övmek, terör örgütüne üye olmak korumak ve kollamakla ilgili bir madde varsa bunun kapsamı tamamen yargının gönderdiği fezlekeler çerçevesinde çizilir. Bu konuda TBMM'de dosyalar üzerinden bir suç addetmek mümkün değil. Tamamen teröre destek olmak korumak ve kollamakla ilgilidir herhalde bu ifadeler. Teröre eylemli destek vermek demek zaten terör örgütü propagandasını yapmak onu korumak ve kollamak görevi ile alakalıdır. Dolayısıyla bu çerçevede bakış açımız çok açık ve net olmalı. Terörü destekleyen, üye olan, yardım ve yataklık yapan kişilerle ilgili TBMM eli kolu bağlı olmamalı yargının bu eksendeki talepleri çalıştırılmalıdır. Bizim aradığımız ölçü, öncelikle arayacağımız hususu bununla ilgili bir girişimdir. Bunu hangi kimler eylemli destek olmak demek zaten terör örgütü lehine eylem yapmak demektir. buda terör örgütüne üye olmak suçunu kapsar. bu çerçevede değerlendiriyorum. Bu ifadenin de bu sınırında kimler tarafından çizilmek istendiğini bilmiyorum. Bu konuda anlaşılan o ki, kim yapıyorsa biraz kafası karışık ya da karıştırmak istiyor. Kafamızı çok açık ve net ortaya koymak lazım. Terör örgütüne destek olan koruyan kollayanlarla ilgili dokunulmazlık fezlekeleri TBMM'ne geldiğinde MHP'nin tavrı çok açık ve net olacaktır."
CİHAN
<< Önceki Haber Vural: Dokunulmazlıklar Meclis'e geldiğinde MHP'nin tavrı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER