Vural: Operasyon sadece bir gruba yönelik değil, medyanın tamamınadır


Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Oktay Vural, muhalif medyaya gerçekleştirilen polis operasyonlarının amacının medyayı susturmak olduğunun açık ve net olduğunu söyledi. Yapılan operasyonun sadece bir gruba yönelik olmadığını kaydeden Vural, "Medyanın tamamınadır. Yani şunu diyor devleti ele geçirenler. Ayağınızı denk alın diyor. 7 Haziran seçimlerinde korkutmadan, baskılamadan vazgeç dedi milletimiz, vazgeçmediğini gösteriyor. Adalet ve Kalkınma Partisi daha fazla baskı yapmaya çalışıyor. Bu da Adalet ve Kalkınma Partisi'nin milletle irtibatını kestiğini ortaya koyuyor. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin demokrasiyi çalıştırmak, vatandaşın haber alma özgürlüğüne sahip çıkmak, ifade hürriyetine sahip çıkmak gibi bir iradesi yoktur." diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Oktay Vural, parti genel merkezinde muhalif medyaya yapılan operasyonlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hükümetin geçirdiği irade ile milleti, vatandaşı korkutarak, sindirerek, baskılayarak netice almaya çalıştığını belirten Vural, "Medya vatandaşın haber alma özgürlüğüdür. Vatandaş olan bitenden haberdar olmasın, gözlerini kapatalım, kulaklarını kapatalım, görmesin duymasın bizde havuz medyası ile beyaz asa ile istediğimiz gibi yönetelim zihniyetidir." dedi.

Muhalif medyaya yapılan operasyonlarının başlangıcının manidar olduğunu ifade eden Vural, "Zaten 1 Kasım seçimlerinin başlangıç günü operasyonunu yaptılar. Bu yönüyle bakıldığında bunun aslında amacının medyayı susturmak olduğu açık ve nettir. Bununla bu yapılan sadece o gruba yönelik değildir. Medyanın tamamınadır. Yani şunu diyor devleti ele geçirenler. Ayağınızı denk alın diyor. Aslında korku devletleri, korku imparatorlukları güç elinden gittikçe daha fazla baskılara giderler. Aynen uyuşturucu bağımlıları gibidir bunlarda. 7 Haziran seçimlerinde korkutmadan, baskılamadan vazgeç dedi milletimiz, vazgeçmediğini gösteriyor. Adalet ve Kalkınma Partisi daha fazla baskı yapmaya çalışıyor. Bu da Adalet ve Kalkınma Partisinin milletle irtibatını kestiğini ortaya koyuyor. Adalet ve Kalkınma Partisinin demokrasiyi çalıştırmak, vatandaşın haber alma özgürlüğüne sahip çıkmak, ifade hürriyetine sahip çıkmak gibi bir iradesi yoktur." diye konuştu.

'BU MİLLET DARBECİ ZİHNİYETLERİ SANDIĞA GÖMMÜŞTÜR'

"Bu operasyon tamamen düşünce özgürlüğüne, haber alma özgürlüğüne darbe vurmak isteyen baskıcı bir zihniyetin giderek artan dozda, kendisini milletten, milletin değerlerinden kopardığı bir sürecin bir parçasıdır." diyen Vural, "Diğer medya gruplarına da mesajı veriyorlar. Diyorlar ki, başınıza bu gelir ona göre, sakın ola ki gerçekleri doğruları paylaşmayın, algı operasyonları devam etsin diyerek aslında diğer medya gruplarını susturmaya yöneliktir. Bu bir demokrasi darbesidir. 7 Haziran'dan önce yaptıklarını misliyle tekrar yapmak istiyorlar. Bu bir demokrasi darbesidir. Bu demokrasi darbesi içinde partilerin içerisine kumpas kurmak suretiyle de güçlendirmelerindeki asıl amacın Adalet ve Kalkınma Partisinin kaybolan iktidarını nasıl geri kazanırım diyerek yaptığı tezgahlardır. Bu derin AKP'nin uyguladığı tezgahlardan biridir. 7 Haziran'dan ders almadılar, milletimiz 1 Kasım'da bu yapılanlara karşı dersini verecektir. Bu millet büyük bir millettir. 7 Haziran'da hayır dediklerine evet mi diyecek. Bu millet darbeci zihniyetleri sandığa gömmüştür. Böyle olmuştur. Bu millet böyle büyük bir millettir. Onun için hepimiz demokratik bir ülkede yaşamalıyız. Hukuk güvencesi olması lazım ama bugün hukuk güvencesi maalesef yoktur. Bu yapılanların tamamıyla medya sindirme, toplumu sindirme operasyonu olduğu gayet açık ve nettir." açıklamasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Vural: Operasyon sadece bir gruba yönelik değil, medyanın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER