Yandaş Medya'ya 'MHP'ye iyi davranın' talimatı

Saray'ın MHP ile Davutoğlu'nun ise CHP ile koalisyon istediği iddiası Ankara Kulislerinde konuşuluyor.

Yandaş Medya'ya 'MHP'ye iyi davranın' talimatı

Saray'ın MHP ile Davutoğlu'nun ise CHP ile koalisyon yapmak istediği Ankara Kulislerinde konuşuluyor. Bu arada Yandaş Medyaya MHP ile koalisyon pazarlığına sekte vurmaması için "MHP aleyhtarı haber yapmayın" talimatı gitti belirtiliyor. İddia Milli Gazete'den geldi.

Milli Gazete'den Ahmet Yavuz'un haberine göre, Ak Parti ve MHP koalisyon pazarlığının hız kazanması üzerine iktidar yanlısı medyaya, ‘’MHP aleyhtarı haber yapmayın’’ talimatı gittiği, ayrıca, MHP’nin CHP ve HDP’ye yönelik söylemlerinin de abartılarak verilmesi benimsendi. Öte yandan Erdoğan’ın MHP, Davutoğlu’nun ise CHP ile koalisyonu istediği bildiriliyor.

'YANDAŞ'TA MHP ALEYHİNDE HABER OKUNMAYACAK'

AKP ve MHP arasında koalisyon pazarlığı hız kazandıkça iktidar yanlısı medyada “MHP aleyhinde haber” okunmayacak. Ayrıca, MHP’nin AKP’ye daha da yakınlaşması için, CHP ve HDP’ye yönelik söylemlerinin abartılarak verilmesi istendi.

'BAŞKAN OLAMAMASININ SEBEBİ HDP'

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, başkanlık düzenine geçememesinin sorumlusu olarak barajı aşan HDP’yi gördüğü, HDP’nin barajın altına itilebilmesi için de MHP ile koalisyona CHP’ye göre daha sıcak baktığı ifade ediliyor.

'DAVUTOĞLU CHP'YE SICAK BAKIYOR'

Davutoğlu’nun ise, MHP koalisyonunda ülkede gerilimin daha çok artacağını hesap ederek CHP’ye sıcak baktığı bildiriliyor. Zaten AKP-CHP koalisyonunu Batı dünyası ve İstanbul sermayesi de arzuluyor.

'KANDİL AKP-MHP'Yİ FIRSAT BİLECEK'

Başkent siyaset mahfillerinde MHP koalisyonunun ise tekrar silahlı eylemler için Kandil’in bir fırsat olarak gördüğü değerlendiriliyor. Bu şekilde sahaya inmelerine AKP-MHP koalisyonunu bahane olacağını hesap ettiği bildiriliyor.

'SANAYİ, KÜLTÜR, SAĞLIK, EKONOMİ MHP'YE Mİ?'

Öte yandan, resmi görevlendirme ve temaslar başlamadan önce Meclis ve parti kulislerine MHP’li Koalisyon senaryosu için şu pazarlıklar yansıyor:

Daha çok Erdoğan’ın Saray’da oluşturduğu Binali Yıldırım-Süleyman Soylu endeksli yürütülen koalisyon görüşmelerini MHP’de Bahçeli’nin dört önemli kurmayından biri olan ve geçmişte Melih Gökçek’e yakınlığı ile bilinen Mevlüt Karakaya üzerinden yürüttüğü öğrenildi.

MHP’de Celal Adan, Murat Başesgioğlu gibi isimlerinde koalisyon çalışmalarına destek verdikleri biliniyor.

Saray’ın MHP için öngördüğü bakanlıklar ise şöyle;

1 başbakan yardımcılığı,

Sanayi Bakanlığı,

Kültür Bakanlığı,

Sağlık Bakanlığı,

Ekonomi Bakanlığı…

MHP ise bu bakanlıkların yanısıra bir kamu bankası ile ihalelerin döndüğü Ulaştırma-Enerji-Çevre-Orman Bakanlıklarından birini istiyor. Ayrıca, İçişleri, Savunma ve Adalet Bakanlıkları arasından da birinin kendilerinde olmasında ısrarcı olacağı belirtiliyor.

'İKTİDAR İHALELERİN DÖNDÜĞÜ BAKANLIKLARI VERMEK İSTEMİYOR'

Ancak İktidar partisinin; Saray’da Yatırımlar Başkanlığı kurulan ve ihalelerinin döndüğü Ulaştırma-Enerji-Çevre-Orman Bakanlıkları ile Adalet/İçişleri ve Savunma Bakanlıklarından birini vermek istemediği siyaset kulislerinde konuşuluyor. MHP ayrıca Milli Eğitim veya Spor Bakanlığından birini istediği ancak, Saray’ın bu işe sıcak bakmadığı kaydediliyor.
<< Önceki Haber Yandaş Medya'ya 'MHP'ye iyi davranın' talimatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER