Yenimahalle 4 bin 750 litre haşere ilacı kullandı


Yenimahalle Belediyesi'nin mart ayında başlattığı ilaçlama çalışmaları, kasım ayı itibariyle sona erdi. Vatandaşlara rahat bir yaz dönemi yaşatmak için haşerelere savaş açan Yenimahalle Belediyesi, 8 ay boyunca toplam 4 bin 750 litre sıvı, 250 kg da tablet ilaç kullandı.

Yenilenen 8 araç ve son teknoloji 8 adet ilaçlama makinesi ile yoğun bir mesai yapan Yenimahalle Belediyesi ekipleri, yaz dönemi boyunca tüm cadde ve sokaklarda sabah karasinek, akşamları ise sivrisinek ilaçlaması yaptı. Mart ayında larva ile başlayan ilaçlama çalışmaları, havaların ısınmasıyla uçkun ilaçlaması şeklinde devam etti ve 1 Kasım itibariyle sona erdi. İlçe merkezinin yanı sıra mesire yerleri, pazar yerleri, yer altı çöp konteynerleri, okullar, camiler ve parklara da ilaçlama yapıldı. İlaçlama çalışmalarında, doğal dokuya zarar vermeyen, Dünya Sağlık Örgütü standartlarına uygun ilaçlar kullanıldı.

1440 TALEP DEĞERLENDİRİLDİ

Rutin uygulamaların dışında, vatandaşlardan gelen talepler de değerlendirildi. Toplam 1440 kişiden gelen talebi anında değerlendirmeye alan ekipler, ayrıca 85 siteye 150 adet böcek ilacı verdi, 600 konutun bodrum katlarına böcek ilaçlaması yaptı. Karasinek ve sivrisinekler için toplam 4 bin 500 litre, larvalar içinse 250 litre sıvı, 250 kg tablet ilaç kullanan ekipler, fareler için de 250 kg ilaç uyguladı.
CİHAN
<< Önceki Haber Yenimahalle 4 bin 750 litre haşere ilacı kullandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER