1. Uluslararası Osmanlı Dünyası: Esasi Biraradalıklar

1. Uluslararası Osmanlı Dünyası: Esasi Biraradalıklar konferansı


KARABÜK (A.A) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Osmanlı Dünyası: Esasi Biraradalıklar konferansında sunulan bildirilerin, iki ayrı kitap halinde İngilizce ve Türkçe olarak yayınlanacağını söyledi.
     Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdikleri 1. Uluslararası Osmanlı Dünyası: Esasi Biraradalıklar konferansında, meşrutiyet, yabancıların gözüyle Osmanlılar ve Osmanlıda öteki kavramı, misyonerler, Osmanlıda kıyı kavramı ve tasavvuf gibi konulardan oluşan Türkçe ve İngilizce bildirilerin sunulduğu söyledi.
     Sunulan bildirilerin yer aldığı, Osmanlı Dünyası: Esasi Biraradalıklar Yaşamın Kıyısından Kartpostallar isimli eserin, iki ayrı kitap halinde İngilizce ve Türkçe olarak basılacağını belirten Uysal, şöyle konuştu:
     Kitaba, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletlerinde çalışmalarına devam eden, ancak konferansımıza katılamayan alanının ileri gelen akademisyenleri de yazacakları bölümlerle katkıda bulunacaklardır. Üniversitemiz, Türkçe ve İngilizce olmak üzere basılacak kitapla, Osmanlı çalışmalarına da son derece önemli bir katkıda bulunarak, evrensel düşünen ve evrensel uygulamalara imza atan, uluslararası düzeyde seçkin bir üniversite olduğunun, altını çizerek vurgulamıştır.
     Uysal, 2. Uluslararası Osmanlı Dünyası: Esasi Biraradalıklar konferansının, 2014 yılı ayında yine Karabük Üniversitesinin ev sahipliği ve organizasyonunda gerçekleşeceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber 1. Uluslararası Osmanlı Dünyası: Esasi Biraradalıklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER