14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı -Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fidan: Sağlık çalışanlarımızın her şeyin en iyisine layık olduğunu düşünüyor ve bunun için gayret gösteriyoruz


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Seyhan Fidan, sağlık çalışanlarının her şeyin en iyisine layık olduğunu düşünüp bunun için gayret gösterdiklerini bildirdi.
     Fidan, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, şu ifadelere yer verdi:
     İnsanın sağlık çalışanı olabilmesi için yüreğinin, sevgilerin en güzeli en anlamlısı olan insan sevgisiyle dolu olması gerekir. Ancak bu şekilde büyük bir sabırla, hoşgörüyle, özveriyle insanlara hizmet edebilir; onların sorunlarını, dertlerini paylaşabilir. Hekimlerimiz ve bütün sağlık çalışanlarımızın bu meşakkatli görevi yerine getirirken hastanelerde karşılaştıkları sorunları en aza indirebilmek için göreve geldiğimiz günden beri büyük gayret gösterdik. Sağlık çalışanlarımızın çalışma şartlarında ve bir çok alanda iyileştirmeler yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Tüm çalışanlarımızın özverileriyle, emekleriyle daha fazlasını hak ettiğini, her şeyin en iyisine layık olduğunu düşünüyor ve bunun için gayret gösteriyoruz.
    
     -ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen-
    
     Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise, insanın en temel haklarından biri sağlıklı yaşama hakkı olduğunu kaydetti
     Prof. Dr. Gönen, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları belirtti:
     İnsanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve daha mutlu bir hayat sürmesi için en güç koşullarda bile sağlık hizmetlerinin her alanında fedakârca çalışan hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp bayramlarını en içten dileklerimle kutlarım.
    
     -İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Kadir Demirel-
    
     İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Kadir Demirel de 14 Martın önemli olduğunu belirtti.
     Dr. Demirel, şunları ifade etti:
     Hayatın anlamını insana hizmet olarak gören, buna her zaman hazır olan, ve daima işinin başında olan hekimlerimiz ve diğer çalışanlarımız gerek mesleklerini icra ederken, gerekse sosyal hakları yönünden diğer bazı meslek gruplarına göre daha zor koşullarda çalışmaktadır. Bu durum hiçbir zaman onların mesleklerine olan bağlılıklarını azaltmamıştır.
    
     -Halk Sağlığı Müdür Vekili Hayri Gültekin-
    
     Halk Sağlığı Müdür Vekili Hayri Gültekin ise Türkiyede 14 Mart Tıp Bayramının çağdaş, etik ve ideal sağlık hizmetinin sembolü haline geldiğini bildirdi.
     Gültekin, mesajında, gece gündüz demeden özveriyle çalışmalarını yürüten sağlık çalışanlarına halkımızın da gerekli anlayışı ve desteği göstermesini temenni etti.
     Gültekin, her koşulda insanı yaşatmak ve sağlığını devam ettirebilmek için tüm sağlık camiasının 14 Mart Tıp Bayramını tebrik etti.
    
     -Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdulbaki Tekin-
    
     Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin de sağlık ortamında yaşanan şiddetin, diğer çalışma alanlarına göre 16 kat daha fazla olduğunu ifade etti.
     Tekin, yayımladığı mesajında, mesai saatlerinin belirsizliği ve nöbet sürelerinin uzunluğunun sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından olduğunu kaydetti.
     Sağlık çalışanlarına ödenen döner sermaye oranlarındaki belirsizliklerin ve değişikliklerin her geçen gün iş motivasyonunu bozduğunu öne süren Tekin, şunları bildirdi:
     Mevcut performans sisteminin deyim yerinde ise son kullanma tarihi çoktan geçmiştir. Döner sermaye bir bahşiş değil, çalışanın emeği sonunda elde ettiği hakkıdır. Sağlık ortamında yaşanan şiddet, diğer çalışma alanlarına göre 16 kat daha fazladır ve günden güne de artmaktadır. Hemen her gün bir hekimin, hemşirenin, paramedik veya acil tıp teknisyeninin darp edildiğine şahit oluyoruz. Henüz sağlıkta şiddeti önleyici özel yasal tedbirlerin alınmadığı ve bir eylem planının oluşturulmadığı görülmektedir. 14 Mart Tıp Bayramını bu yıl da sağlık çalışanlarının çözüm bekleyen ve artık bir yumak haline gelmiş sorunların gölgesinde kutluyoruz.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 14 Mart Tıp Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER