5 litre atık yağa 1 litre

5 litre atık yağa 1 litre ayçiçek yağı hediye -Başakşehir Belediyesinin yürüttüğü proje kapsamında düzenlenen kampanyada, 5 litre atık yağ toplayan vatandaşlar, 1 litre ayçiçeği yağı ile ödüllendirecek


İSTANBUL (A.A) - Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 2009dan bu yana yürüttüğü bitkisel ve hayvansal atık yağların toplanması projesi kapsamında başlattığı kampanyada, 5 litre atık yağ toplayan vatandaşları, 1 litre ayçiçeği yağı ile ödüllendirecek.
     Belediyenin açıklamasına göre, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Başakşehir genelindeki sitelerin girişlerine ve konutlara asılan broşürlerle, afişlerle vatandaşları, kızartma yapmak amacıyla kullanılan yağların suya, kanalizasyona dökülmeden toplanması ve 444 0 669 numaralı telefonun aranarak kendilerine teslim edilmesi konusunda bilgilendiriyor.
     Projede, 5 litre atık yağa 1 litre yağ hediye kampanyasıyla birlikte aylık 25-30 ton atık yağ toplanması hedefleniyor. Toplanan atık yağlar anlaşmalı lisanslı bio-dizel firmasının dönüşüm tesislerinde bio-dizel yakıta dönüştürülüyor.
     Vatandaşların, kullanılmış kızartmalık yağları diğer atıklardan ayrı olarak biriktirip geri kazanım tesislerinde değerlendirilmek üzere temiz ve ağzı kapalı 5 litrelik bir kapakta biriktirip 444 0 669 numaralı telefonun araması halinde belediye tarafından gönderilen yetkili elemanlar yağı alarak, 1 litre ayçiçeği yağı kendilerine hediye ediyor.
    
     Muhabir: Andaç Hongur
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber 5 litre atık yağa 1 litre Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER