Bulgur Ortak Akıl ve Güç Birliği

Bulgur Ortak Akıl ve Güç Birliği Toplantısı -GTB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Tiryakioğlu: -Bulguru, yüzyılın ürünü olarak gösterebiliriz


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Tiryakioğlu, Bulguru, yüz yılın ürünü olarak gösterebiliriz dedi.
     Aynı zamanda Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) Başkanlığını da yürüten Tiryakioğlu, GTB, İpekyolu Kalkınma Ajansı, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Gıda Mühendisliği Bölümü ve Bulgur Sanayicileri Derneği işbirliğiyle düzenlenen Bulgur Ortak Akıl ve Güç Birliği Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, bulgurun tanıtımı için birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye çalıştıklarını belirtti.
     MBTGnin Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından bu ürünleri tanıtmak için kurulduğunu anımsatan Tiryakioğlu, bu kapsamda katıldıkları fuarlarda bulgurun tanıtımını yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.
     Dünyada milyonlarca ton pirinç tüketimi olduğuna dikkati çeken Tiryakioğlu, Biz buradan nasıl bir pay alabiliriz diye düşünmeliyiz. Pirinci kötülemiyoruz ama bulgurun önemini de göstermemiz gerekiyor. Bulguru, yüzyılın ürünü olarak gösterebiliriz. Çünkü yaptığımız her tanıtımda çok iyi geri dönüşler alıyoruz diye konuştu.
    
     -Fast food tüketimi
    
     Gaziantep Vali Yardımcısı Mustafa Canarslan da dünyada pirinç, bulgur ve patates ağırlıklı beslenme görüldüğünü kaydetti. Bulgur konusunda yapılacak çalışmanın hem ülke tanıtımına hem insanların sağlıklı beslenmesine hem de sağlığa yapılan bir yatırım olacağını ifade eden Canarslan, Çünkü malumunuz dünyada hızlı beslenme ve fast food almış başını gidiyor. Bununla birlikte ciddi sağlık sorunları ortaya çıkıyor. Bu süreçte bulgurun tanıtımı ve tüketiminin artırılması çok önemlidir şeklinde konuştu.
     AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ise Gaziantepin bölgenin parlayan yıldızı konumunda bulunduğunu dile getirdi.
     Gaziantepin başarısının temelinde birlik ve beraberlik olduğuna vurgu yapan Bakbak, şunları söyledi:
     Gaziantep, bulunduğu coğrafi yapısı itibarıyla bulgur üretiminde de önemli bir yer. Yaptığınız tanıtım çalışmalarını önemsiyoruz ve destekliyoruz. Bulgurun yeni dünya sektöründe çok önemli bir yere sahip olacağına inanıyorum. Fast food alışkanlığı sağlık açısından sıkıntılar ortaya çıkarabiliyor. Bu nedenle bulgurun bu süreçteki tanıtımı ve pazarlanması çok önemli.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Yılmaz ise bulgurun ana maddesi buğdayın anavatanının Anadolu olduğunu belirterek, dolayısıyla bu konuda yapılacak çalışmaların önemli olduğunu anlattı.
     Beslenme alışkanlıklarına bakıldığında dünyada en iyi beslenen ülkelerin başında Türkiyenin geldiğini ifade eden Yılmaz, diğer ülkelerdeki ürün çeşidinin çok fazla olmadığına dikkati çekti.
     Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner de MBTG ile ciddi çalışmalar yaptıklarını ve bu kapsamda önemli gelişmeler kaydedildiğini belirtti.
     Bulgurun tanıtımına her zaman katkı sağlamaya çalıştıklarını aktaran Öner, Bulgurdan katma değeri yüksek, markalı ürünler üretmemiz gerekiyor şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Bulgur Ortak Akıl ve Güç Birliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER