Daha İyi Bir Dünya İçin Yaşasın

Daha İyi Bir Dünya İçin Yaşasın Dayanışma paneli


KAYSERİ (A.A) - Kent Konseyi Kadın Meclisince Daha İyi Bir Dünya İçin Yaşasın Dayanışma konulu panel düzenlendi.
     Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonundaki panelin açılışında konuşan Kadın Meclisi Başkanı Pembegül Selman, kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını, şiddetin önüne geçmek için özellikle devlet tarafından çeşitli önlemler alınmaya çalışıldığını söyledi.
     Şiddete uğrayan kadın sayısının bilinenden daha fazla olduğunu savunan Selman, şiddet mağduru kadınların çevrelerinin korkusundan açığa çıkmak istemediklerini dile getirdi.
     Selman, şiddetin sadece kadınlara yönelik olmadığına dikkati çekerek, Toplumun temelini aile oluşturuyor. Aile kurumunu sarsan sorunların başında şiddet geliyor. Kadının yanı sıra erkeğe, çocuğa da şiddet söz konusu. Alınan önlemlerin ötesinde şiddetten yalnız dayanışma sayesinde kurtuluruz dedi.
     Panele konuşmacı olarak katılan Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hasta Çocuklar Okul Müdürü Leyla Şahin de, kadınları deryaya benzeterek, Kadınlar evlerinde pek çok işe koşturuyorlar. Bu kadınların hem çalışıp hem de ev hanımlığı yaptığını düşünün. Hayatı kolaylaştırmak elimizde. Erkeklerin de yükü az değil. Bu yükleri paylaşmalıyız diye konuştu.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Daha İyi Bir Dünya İçin Yaşasın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER