Dünya Çevre Günü etkinlikleri

Dünya Çevre Günü etkinlikleri -Polatlıdaki etkinliklerde protokol üyeleri çevre temizliği yaptı


ANKARA (A.A) - Ankaranın Polatlı ilçesindeki Dünya Çevre Günü etkinliklerinde, protokol üyeleri çevre temizliği yaptı.
     Etkinlikler kapsamında, günün önemini belirten tişörtler giyen Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ve Belediye Başkanı Yakup Çelikin de aralarında bulunduğu protokol üyeleri, Polatlı Belediyesi önünden Atatürk İlköğretim Okuluna kadar yürüdü.
     Buradaki etkinliklere katılan protokol üyeleri, öğrencilerin hazırladığı halk oyunları gösterisi ve şiir dinletisini izledikten sonra çevre sergisini gezdi.
     Etkinlikte konuşan Kaymakam Bilgin, içilebilir su oranında azalma yaşandığına dikkati çekerek, su kullanımda tasarrufa gidilmesi ve kaynakların dikkatli kullanılması gerektiğini ifade etti.
     Çevre ve şehircilik kavramlarının iç içe olduğunu anlatan Bilgin, Şehircilik bilinci ne kadar gelişirse çevre bilinci de o kadar gelişecektir dedi.
     Belediye Başkanı Çelik ise Çevre bilinci aileden başlamaktadır. Evden sokağa, sokaktan caddeye, caddeden şehre sirayet ediyor. Bu yüzden çevre konusuna özen göstermeliyiz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Bilgin ve Çelik ile Kent Konseyi Başkanı Şaban Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Doğan ve kent konseyi üyeleri, süpürgelerle Atatürk İlköğretim Okulunun bahçesi ve Gazi Mahallesindeki sokakları süpürdü.
    
     Muhabir: Ali Tuna
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Dünya Çevre Günü etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER