Ergenekon davası

Ergenekon davası -Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese ile sanık avukatları arasında tartışma çıktı -Avukat Celal Ülgenin salondan çıkartılması talimatına tepki gösteren avukatlar, Ülgenin etrafını sararak jandarmaya


İSTANBUL (A.A) - Ergenekon davasında, tanık beyanları ve delillerle ilgili şu aşamada beyanda bulunmak istemeyen sanık avukatları ile Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese arasında tartışma çıktı.
     İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, dosyadaki tanık beyanları ve delillere ilişkin sanık ve avukatlarına 15er dakika süre verildiğini, konuşmak isteyenlerin beyanlarının alınacağını kaydetti.
     Ancak, buna tepki gösteren bazı avukatlar, mahkemenin dosyaya gelen bilirkişi raporuna ilişkin beyanlarını hazırlamaları amacıyla kendilerine süre verdiğini, bütün delillerle ilgili beyanda bulunmak için hazır olmadıklarını belirttiler.
     Avukat Vural Ergül, mahkemeden ısrarla söz isterken avukat Celal Ülgen de, Başkan Özesenin uyarılarına rağmen oturmayacağını ve konuşmak istediğini söyledi. Avukat Ergül, mahkemenin bu uygulamasının usul ve yasaya aykırı olduğunu ifade etti.
     Avukat Celal Ülgenin de oturmayarak konuşmaya devam etmesi üzerine de Başkan Özese, Başkan ie tartışıyorsunuz. Disipline aykırı davranıyorsunuz dedi.
     Ülgenin Ben saygılıyım sözleri üzerine Özese, Biz şahsi bir saygı istemiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti adına yargılama yapıyoruz. Saygınız Türk milletinedir diyerek, Ülgeni oturması konusunda uyardı.
     Ülgenin ısrarlara rağmen yerine oturmaması üzerine Özese, önce uyarıda bulundu, ardından da avukatın salondan dışarı çıkartılmasını istedi.
     Bunun üzerine diğer avukatlar da Ülgenin çevresini sararak dışarı çıkartılmaması için jandarmayı engelledi. Özese de, Komutan, engelleyen herkesi çıkarın uyarısında bulundu.
     Avukatların direnişinin sürmesi üzerine duruşmaya ara verildi. Ara sırasında izleyiciler ve sanıklar salondan çıkartılırken avukatların duruşma salonundan ayrılmamak için jandarmaya karşı direnişleri sürüyor.
    
     Muhabir: Hanife Sevinç - Enes Can
     Yayıncı: Sabri Çelebioğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER