Gençlik Avrupa İstihdam Stratejisini Tartışıyor projesi

Gençlik Avrupa İstihdam Stratejisini Tartışıyor projesi sona erdi


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediyesinin, Avrupa Birliği hibe programları kapsamında gerçekleştirdiği Gençlik Avrupa İstihdam Stratejisini Tartışıyor projesi deklarasyon bildirisinin okunması ile sona erdi.
     Türkiye, İtalya, Estonya, Litvanya, Hollanda, Malta ve Çek Cumhuriyetinden 35 genç, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde gerçekleştirilen proje kapsamında 5 gün boyunca İŞKUR, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, KOSGEB, ATSO, ANSİAD, OSİAD ve BAGEV temsilcileriyle bir araya geldi.
     Avrupa İstihdam Stratejisinin dört temel başlığı Girişimcilik, istihdam edilebilirlik, iş gücü piyasasının uyumlulaştırılması ve fırsat eşitliğinin sağlanması çerçevesinde genç işsizliği konusundaki mevcut durum, önlemler, politikalar, sorunlar ve çözüm önerilerini gençler birbirleriyle paylaştı.
     Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, proje ile Avrupada istihdam teknikleri ve yöntemleri hakkında gençlerin bilgi sahibi olmasını amaçladıklarını belirterek, Kepez Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantılar neticesinde rapor hazırladığını söyledi.
     Tütüncü, dünyanın en önemli ekonomik mevzuların başında istihdamın geldiğini ve istihdamın her ülkenin üzerinde dikkatle durduğu çok önemli bir fenomen olduğunu ifade ederek, İnsanları iş sahibi yapabilmek için, istihdam yöntemleri üzerinde birçok insan kafa yormakta. Siz de Avrupanın gençleri gözüyle bu konuyu ele aldınız. Çeşitli görüşleri değerlendirerek bir bakış açısı oluşturdunuz. Çalıştayı bu bakımdan önemsiyorum dedi.
     Sezen Toklunun koordinatörlüğünü yaptığı Gençlik Avrupa İstihdam Stratejisini Tartışıyor projesi, Tütüncünün gençlere katılım sertifikalarını vermesiyle son buldu.
     Gençlerin, genç işsizliğin önlenmesi için alınması gereken tedbirleri açıkladıkları deklarasyon metninde şu maddeler yer alıyor:
     Öğrencilerin teorik ve pratik bilgileri arasında bir bağ kurulması, şirket yetkilileri tarafından okullara daha çok ziyaret düzenlenmesi, öğrenciler arasında bir iletişim kurulması, bu ziyaretler, öğrencilerin işe girmek için ne tür bilgi ve becerilere sahip olmaları gerektiğini ve şirketlerin işe alımlarda ne tür özellikler aradığını öğrenmeleri noktasında önem taşımakta. Öğrencilerin pratiğe dayalı bilgi ve becerilerini geliştirmeleri için daha fazla staj imkanı sağlanmalı. Öğrencilerin her işin nasıl yapıldığına ilişkin fikir edinmeleri için iş gölgeleme günleri düzenlenmeli. Üniversiteler öğrencilere yaz staj programları sunabilmek için şirketlerle sözleşme yapmalı. Gençlerin kişisel gelişimi desteklenmeli ve öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimi için değişim programları teşvik edilmeli ve uygulanmalı.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Gençlik Avrupa İstihdam Stratejisini Tartışıyor projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER