Gönül Elçileri projesi

Gönül Elçileri projesi -Kütahyada, projenin tanıtılması amacıyla toplantı yapıldı


KÜTAHYA (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayelerinde gerçekleştirilen Gönül Elçileri projesi, Kütahyada tanıtıldı.
     Kütahya Valisi Kenan Çiftçinin eşi Habibe Çiftçi, Polisevinde düzenlenen toplantıda, proje kapsamında koruyucu aile olmak isteyen kişileri bulmak ve projenin yaşama geçmesini sağlamak amacıyla bu toplantının organize edildiğini bildirdi.
     Sevgi Evleri veya diğer sosyal hizmet kurumlarında kalan çocukların, devletin sağladığı en üst koşullarda yaşamlarını sürdürdüğünü belirten Çiftçi, şöyle konuştu:
     Giysileri, yemekleri, sağlıkları, eğitimleri ve kaldığı mekanlar buralarda en üst seviyede. Hizmetleri en güzel şekilde görülüyor ama bu yeterli olmuyor. Çocuklarımız sıcak bir yuva özlemi içinde bir evde anne ve babalık yapacak kişiler, dili sevgiyle dolu, kalbi merhamet ve şefkatle bütünleşmiş, anne terbiyeli ve çocuğa sahip çıkacak bir baba arıyor. Anne şefkati verebilecek bekar kadınlar da koruyuculuk yapabilir. Biz bu adayları arıyoruz. Devlet olarak çocukların maddi ihtiyaçları karşılanıyor. Ayrıca koruyucu aile olan bekar annelerimize sigorta yapılıyor. Çocuğun eğitim, sağlık, giysi gibi bütün ihtiyaçları karşılanıyor. Geçim için, para için bu çocukları Sevgi Evlerinden daha kötü şartlarda bakacak aileler aramıyoruz. Böyle ailelere kapalıyız. Bu işe girebilecek, Sevgi Evlerinden daha üst seviyede başaracak aileler arıyoruz. Bu çocukların aileye manevi anlamda çok şey katacağına inanıyorum.
     Daha sonra, Ferdi Güzen Toplum Merkezinde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Avdan Turunç tarafından koruyucu aile uygulaması hakkında sunum yapıldı.
     Ferdi Güzen Toplum Merkezi Müdürü Şermin Işık ile Turunç, sunumun ardından toplantıya katılan koruyucu aile adaylarının sorularını yanıtladı.
     Toplantıya, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İçanın eşi Zafer İça, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Nuh Kalkanın eşi Hülya Kalkan, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslanın eşi Cemile Karaaslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ruhi Çakan, kaymakamlar, daire müdürleri ve iş adamlarının eşleriyle sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Gönül Elçileri projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER