Güvenli Okullar projesinde alınan tedbirler artırıldı

Güvenli Okullar projesinde alınan tedbirler artırıldı


ANTALYA (A.A) - Güvenli Okullar projesinde alınan tedbirlerin artırıldığı bildirildi.
     Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, çocukların daha huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim almalarını sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığı ve Antalya Valiliğinin talimatıyla sorumluluk bölgesindeki eğitim öğretim ortamlarının güvenliğini sağlamaya yönelik yürütülen Güvenli Okullar projesi kapsamında alınan tedbirler artırıldı.
     Antalyadaki 225 okulda 424 okul irtibat görevlisi polis vasıtasıyla yürütülmekte olan proje kapsamında Emniyet Müdürlüğünün okul idareleri ve veliler ile daha koordineli çalışmalar yapması planlanıyor. 2012-2013 eğitim öğretim yılının 2. yarısından itibaren okulların giriş çıkışlarında resmi üniformalı personel arttırılacak, ayrıca okulla ilgisi olmayan eğitim ve öğretimi olumsuz etkileyecek, çocuklara zarar verebilecek kişilerin tespit edilerek haklarında gereken işlemler yapılacak. Ayrıca Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kameraları okul çevrelerinde alınacak önleyici tedbirlerde daha etkin kullanılacak.
     Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak okul yöneticileri, okul aile birlikleri ve rehber öğretmenlerle işbirliği halinde seminerler düzenlenecek. Seminerler internet kullanımı, internette karşılaşılabilecek olası tehlikeler, sosyal paylaşım siteleri, bu sitelerde hesap açılması ve kullanımında dikkat edilecek hususlar, kişisel verilerin internette gizliliğinin korunması yanında çocuk ve gençlerin Bağımlılık Yapıcı Maddelere Hayır diyebilmelerine yönelik bilgilendirici ve bilinçlendirici çalışmaları kapsayacak.
     Ayrıca Çocuk Şube Müdürlüğü görevlileri okula gelmeyen veya uzun süreli devamsızlığı bulunan öğrencilerin aileleri ile görüşerek okula devam etmelerini sağlayacak çalışmalar yapacak.
    
     -Okul çevresindeki işletmelere denetim-
    
     Okulların yakın çevresinde bulunan umuma açık yerler, internet salonları, elektronik oyun salonları ile park ve bahçelere yönelik denetimlerin arttırılarak devam edecek. Bu denetimlerde okulda olunması gereken saatlerde belirtilen alanlarda bulunduğu tespit edilen öğrenciler hakkında okul yönetimleri bilgilendirilecek, ailelerinin bilgilendirilmesi için de Toplum Destekli Şube Müdürlüklerince çalışmalar yapılacak.
     Sivil polisler vasıtasıyla okul çevresinde denetimler yapılarak çeşitli oyunlar oynatan, 18 yaşından küçüklere alkollü içki ve tütün mamulleri sattığı tespit edilen ve mevzuata aykırı işletildiği belirlenen işletmeler hakkında da gerekli yaptırımlar uygulanacak.
     Okul servis denetimlerine artırılarak devam edilecek. Trafik kurallarını ihlal edenler hakkında gerekli cezai işlemler yapılacak. Kural ihlali nedeniyle hakkında cezai işlem yapılan servis araçları sürücüleri hakkında okul idareleri de bilgilendirilerek bunların değiştirilmesi için okul idarelerine önerilerde de bulunulabilecek.
     Bununla birlikte okul servis araçlarında sigara içen şoförlere yönelik denetimlere özellikle ağırlık verilecek.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Güvenli Okullar projesinde alınan tedbirler artırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER