Hukuk Devleti, Demokrasi ve Anayasa paneli

Hukuk Devleti, Demokrasi ve Anayasa paneli -Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Kanadoğlu: 1982 Anayasasının değiştirilmesi konusunda mutlaka halkın onayının alınması gerekir


ESKİŞEHİR (A.A) - Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı ve Türk Hukuk Kurumu Başkanı Sabih Kanadoğlu, 1982 Anayasasının değiştirilmesi konusunda mutlaka halkın onayının alınması gerektiğini bildirdi.
     Kanadoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şubesince Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde düzenlenen ve başkanlığını Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekinin yaptığı Hukuk Devleti, Demokrasi ve Anayasa konulu panelde, 1982 Anayasasının şimdiki haliyle devam etmesini hiçbir vatandaşın istemeyeceğini savundu.
     Doğrudan doğruya bir darbe sonucu ortaya çıkan anayasa olduğu için değiştirilmesini istiyorum denilmemesi gerektiğini belirten Kanadoğlu, bir anayasanın, temel insan hak ve özgürlükleriyle hukuk devletini sağlayıp sağlamadığına bakılması gerektiğini söyledi.
     Kanadoğlu, bir anayasa, temel hak ve özgürlüklerle yargı bağımsızlığını sağlıyorsa bundan şikayet etmenin anlamı olmayacağını dile getirerek, Öncelikle halka Yeni anayasa istiyor musunuz- sorusunun hukuki zeminini yaratmak lazım. 1982 Anayasasının değiştirilmesi konusunda mutlaka halkın onayının alınması gerekir dedi.
     İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da eskiden ülkelerin silahla işgal edildiğini, şimdi ise zihinsel işgallerin söz konusu olduğunu iddia etti.
     Türkiyenin büyük bir zihin işgali altında olduğunu ileri süren Kocasakal, Türk insanının asıl ruhunun, eski Türk filmlerinde saklı olduğunu belirtti.
     Kocasakal, her konuda halkın suçlandığını, ancak halktan umutlu olduğunu söyleyerek, Batarsak da bu halkla batarız, çıkarsak da bu halkla çıkarız. Yalnız yapılmaması gereken bir şey var; her başörtülüyü Cumhuriyet düşmanı sanmayın diye konuştu.
     Panele, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman ile çok sayıda kişi katıldı.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Hukuk Devleti, Demokrasi ve Anayasa paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER