İki yoklukta var olan Şair Nabi

İki yoklukta var olan Şair Nabi Konferansı


KAYSERİ (A.A) - Melikşah Üniversitesince İki yoklukta var olan Şair Nabi konferansı düzenlendi.
     UNESCOnun vefatlarının 300. yılı dolayısıyla 2012 yılını Şair Yusuf Nabi ve Bestekar Buhurizade Mustafa Itri Yılı ilan etmesi dolayısıyla üniversitenin Beşinci Mevsim Kültür ve Edebiyat Kulübü tarafından Şair Nabinin hayatı ve eserleri ele alındı.
     Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atabey Kılıçın moderatörlüğünde gerçekleştirilen sempozyuma, Fatih Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Kaplan, Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Hakkı Aksoy ve Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Abdülkadir Dağlar konuşmacı olarak katıldı.
     Semzpozyumda konuşan Prof. Dr. Kaplan, şairin Şanlıurfada doğduğunu, İstanbulda kendini kabul ettirip Halep şehrine şiirleri ile damga vurduğunu söyledi.
     Ne kadar meşhur bir şair olsa da Nabinin hayatının bilinmezliklerle dolu olduğunu vurgulayan Kaplan, Bilinmezliklerle dolu bir hayatı tüm yönleri ile öğrenmek için bir sene Halep şehrinde kaldım. Bugün bombaların altında kalan bir çok Osmanlı mirasını barındıran şehirde Nabiye ait eserler yıkılmaya yüz tutmuştur dedi.
     Prof. Dr. Aksoy ise, Bu yılı UNESCO Nabi yılı ilan etti. Bu şekilde bizlere Nabi ve Itri gibi şairlerimizi anma fırsatı veriyor. Tabiki bizim bunu UNESCOya bırakmamız gerekiyor. 8 bin kadar kayıtlı şairimiz var. Bunlar bizleri bir araya getiren değerlerdir ve bugünkü bu kalabalık öğrenci topluluğu bunun en büyük kanıtıdır diye konuştu.
     Sempozyum sonunda katılımcılara Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca tarafından plaket takdim edildi.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber İki yoklukta var olan Şair Nabi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER