İnadına Kardeşlik, İnadına Barış projesi

İnadına Kardeşlik, İnadına Barış projesi -Diyarbakır, Muş, Şırnak gibi illerden 39 öğrenci Manisaya geldi


MANİSA (A.A) - AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağın girişimleri ile başlatılan İnadına Kardeşlik, İnadına Barış projesi kapsamında Diyarbakır, Muş, Şırnak gibi illerden 39 öğrenci Manisaya geldi.
     Türkiyede yaşayanlar arasındaki barış ve kardeşliği göstermeyi amaçladığı belirtilen proje kapsamında, başarılı 39 lise öğrencisi Manisaya getirilerek, Manisa İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı Atatürk Olimpik Kamp Merkezine yerleştirildi.
     Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünden bir rehber eşliğinde Ulu Camiiyi gezen öğrencilere, Özdağ, Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, AK Parti İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili İbrahim Onaylı ve İl Genel Meclisi Üyesi Kefaattin Öz de eşlik etti. Projenin destekçilerinden olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, gezi sırasında Özdağı telefonla aradı. Özdağ, telefonu Diyarbakır, Şırnak ve Muştan gelen bazı öğrencilere vererek Aksu ile görüştürdü. Projeden çok memnun kaldıklarını ifade eden öğrenciler Aksuya teşekkür etti.
     Özdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyede yaşanan terör olaylarıyla birlikte farklı etnik kökenli vatandaşlar arasındaki barış ve kardeşliğin bozulmak istendiğini belirterek, Bu proje ile Türkiyede yaşayan her dini ve etnik grubun birbiriyle kardeşçe, barış içerisinde yaşadığını göstereceğiz. Bu ülkenin kültür mozaiğinin bozulmasına asla müsaade etmeyeceğiz dedi.
     Ön yargıları kırmayı amaçladıklarını kaydeden Özdağ, şöyle konuştu:
     Doğu ve Güneydoğuda yaşayan insanların teröre destek verdiği gibi bir izlenim var. Ama asla öyle bir şey yoktur. Projenin bir başka amacı da Batıdaki insanımızın kafasındaki bu olguyu yıkmaktır. Hiç bir kesim, hiçbir etnik grup veya dini grup asla terörü tasvip etmez ve desteklemez. Bu kardeşlik köprüsünün devam etmesi için büyük gayret göstereceğiz. Doğudaki öğrencilerimizi batıya, batıdakilerini doğuya, Karadenizdekileri güneye, güneydekini kuzeye, batıya, doğuya taşıyacağız. Türkiyenin kültür sentezini bu proje ile gözler önüne gereceğiz.
     Özdağ, 2013 yılı Şubat ayı içerisinde Manisadan 40 öğrencinin de Diyarbakıra gideceğini sözlerine ekledi.
     Diyarbakırdan gelen öğrencilerden İrem Koç ise projeyi doğu-batı gençlerinin kaynaşması adına çok faydalı bulduğunu kaydetti.
     Konuk öğrencilerin 3 gün boyunca Manisada kalacağı, Manisanın kültürel ve tarihi yerlerini gezecekleri, ayrıca İzmire giderek vapur gezisi yapacakları öğrenildi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar - Mustafa Yıldırım / Halil Şahin
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İnadına Kardeşlik, İnadına Barış projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER