Kapılarını kapatsa da ihtiyaç sahiplerini unutmuyor

Kapılarını kapatsa da ihtiyaç sahiplerini unutmuyor -Şanlıurfada, yılın 8 ayı yardıma muhtaçlara sıcak yemek ve giysi yardımında bulunan, Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, faaliyetine ara verdiği dönemde de fakirlere gıda paketleriyle


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada, yılın 8 ayı ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ve giysi yardımında bulunan, Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, faaliyetine ara verdiği dönemde de muhtaçlara gıda paketleriyle ulaşmaya çalışıyor.
     Yaklaşık 20 yıl önce birkaç gönüllü kuruluş ve hayırseverin desteğiyle yoksul ailelere gıda yardımında bulunarak faaliyetlerine başlayan aşevi, yılın büyük bölümünde binlerce kişiye günlük sıcak yemek servisi yapıyor.
     Suriyede çıkan olayların ardından Şanlıurfaya gelen sığınmacılara da benzer yardımlarını sürdüren aşevi, yemeğin yanı sıra giysi ve kırtasiye gibi yardımlarda da bulunuyor.
    
     -16 bin kişiye ulaşılıyor-
    
     Gönüllü Kuruluşlar Aşevi Sorumlusu Aziz Kutluay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl Ramazan ayı öncesinde ihtiyaç sahiplerine kapısını açtıkları aşevinin, sezonu kapattığını ve binayı bakıma aldıklarını belirtti.
     Yoksulları, aşevinin geçici olarak kapandığı dönemde bile unutmadıklarını vurgulayan Kutluay, şunları kaydetti:
     Şu anda 400ü Suriyeli, binden fazla da kent genelinde yaşayan aileye yardımda bulunuyoruz. Her yıl mart ayı itibarıyla kuruluşumuz, yemek pişirmeye ara veriyor. Suriyeli kardeşlerimizin ve muhtaçların durumunu bildiğimiz için kendilerine gıda paketi veriyoruz. İnşallah, hayırseverlerin desteğiyle bu tür yardımlarımız devam edecek.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kapılarını kapatsa da ihtiyaç sahiplerini unutmuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER