Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası -Osmaniye ve Suriye Halkı Dayanışma Platformu, Suriyelilere giysi ve gıda yardımında bulundu


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye ve Suriye Halkı Dayanışma Platformu, ülkelerinden kaçarak Türkiyeye sığınan ve Osmaniyede yakınlarının yanında kalan sığınmacılara giysi ve gıda yardımında bulundu.
     Platform Başkanı Süleyman Dağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Osmaniyede akrabalarının yanında veya kirada kalan Türkmen ailelere yardımda bulunulduğunu belirtti.
     Türkiye sınırında yaşayan Suriyelilere de bir tır yardım malzemesi gönderdiklerini ifade eden Dağ, şu bilgileri verdi:
     Toplanan yardım malzemelerini il merkezimizde yaşan Suriyeli Türkmen ailelere ulaştırıyoruz. Kalan malzemeleri ise depolarda biriktirip sınırdaki kardeşlerimize gönderiyoruz. Geçtiğimiz hafta bir tır dolusu kışlık ayakkabı, gıda, giyim ve ısıtıcıdan oluşan malzemeleri Suriyeli kardeşlerimize gönderdik. Bu, bizlerin kardeşlik görevi. Bu tür felaket her an herkesin başına gelebilir. Bu çalışmaların insanlık onuru adına yapılan çalışma olarak değerlendirilmesini istiyoruz.
     Platform olarak Kardeş Aile projesini uyguladıklarını hatırlatan Dağ, Osmaniyeye gelen sığınmacıları tespit ederek onlara ev kurmaya çalıştıklarını ifade etti.
     Suriye ile Türkiye arasında adeta bir köprü oluşturduklarını ifade eden Dağ, Osmaniyede Ensar-Muhacir kardeşliğini yaşıyoruz. Mekkeden Medineye gelen insanlar nasıl karşılanmışsa Osmaniyeliler de, Suriyeden gelen sığınmacılara kucak açmıştır. Suriyeden gelen ailelerimizi buradaki ailelerimizle eşleştiriyoruz. Bu sayede ailelerin ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor diye konuştu.
     Yardım dağıtımına katılan AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal da, Türkiyenin Suriyedeki insanlık dışı muamelelere seyirci kalmadığını dile getirdi.
     Suriyeliler için ülke genelinde yardım seferberliği başlatıldığına dikkat çeken Önal, Türk Diyanet Vakfı, Türk Kızılayı, Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu Kış Geliyor... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyasını başlattı. Burada Türkiye olarak kardeşlik hukukumuzu gösteriyoruz ve Suriyedeki mazlum din kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz dedi.
     Daha sonra, Suriyeli ailelere giysi ve gıda malzemesi yardımı yapıldı.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER