KOBİler Destekleniyor projesi

KOBİler Destekleniyor projesi -HÜRSİAD Genel Sekreteri Özdülkar: -İşletmelerin devlet desteklerinden maksimum düzeyde faydalanabilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Genel Sekreteri Orhan Özdülkar, işletmelerin devlet desteklerinden maksimum düzeyde faydalanabilmelerini amaçladıklarını belirtti.
     Özdülkar, yaptığı yazılı açıklamada, HÜRSİADın, İpekyolu Kalkınma Ajansının 2012 yılı Teknik Destek Programı çerçevesinde gerçekleştirdiği KOBİler Destekleniyor projesi hakkında bilgi verdi.
     Proje kapsamında, KOSGEB, Kalkınma Ajansları, TÜBİTAK, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Tarım Bakanlığı, Merkezi Finans İhale Birimi, AB gibi kuruluşların vergi, fon ve hibeleri hakkında üyelerini bilgilendirdiklerini ifade eden Özdülkar, İpekyolu Kalkınma Ajansı işbirliğiyle organize edilen proje sonunda işletmelerin devlet desteklerinden maksimum düzeyde faydalanmalarını sağlayan eğitim düzenlendiğini, eğitime katılanlara katılım belgesi verildiğini bildirdi.
     Özdülkar, 30 kişilik gruba 40 saat süren eğitim programında, ulusal teşvik sistemi, KOSGEB destekleri, Kalkınma Ajansı destekleri ve yatırımlarda devlet yardımları konularında uzman Osman Sert tarafından 25-29 Haziran 2012 tarihleri arasında 40 saatlik eğitim verildi. Tüm katılımcılara katılım belgesi verildi dedi.
     Pek çok kuruluşun kendi uzmanlık ve faaliyet alanında, çeşitli kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerine hibeler verdiğini, fonlar aktardığını belirten Özdülkar, bu destek ve fonları detaylı biçimde iş adamlarına ve yatırımcılara anlatıldığını ifade etti. Özdülkar, şunları kaydetti:
     Firmalarla yapılan görüşmelerde devletin vermiş olduğu hibeler hakkında bilgi sahibi olunmadığı, bilgi sahibi olunsa bile nereden ve nasıl başlanacağı konusunda tereddütlerin olduğu dile getirilmişti. Bu konuda danışmanlık firmalarından destek alan bazı işletmeler ise proje hazırlanma aşamasında herhangi bir katkı vermediklerini, hatta nereye başvuru yapıldığını bile bilmediklerini söylemektedir. Dernek olarak bu sorunun çözümü için derneğimize üye KOBİlere kendi sektörleriyle ilgili tüm hibe ve destekler hakkında bilgilendirmek için KOBİler Destekleniyor projesini hazırladık. Projemizde 30 kişiden oluşan grubumuza toplam 40 saatlik eğitim verildi.
     Proje sonunda işletmelerin devlet desteklerinden maksimum düzeyde faydalanabilmelerini sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Özdülkar, Eğitim sonunda dernek üyelerimiz hangi kurumlardan ne gibi destekler alabileceklerini öğrendiler ve hangi kurumlara projeler yazmaları gerektiğini, hangi kurumlara sadece dilekçe vererek hibelerden faydalanacaklarını öğrendiler dedi.
    
     Muhabir: Zeynep Yücetaş
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber KOBİler Destekleniyor projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER