Küresel Gelişme ve Türkiyenin Vizyonu konferansı

Küresel Gelişme ve Türkiyenin Vizyonu konferansı -DPÜ Rektörü Prof. Dr. Karaaslan: Türkiye, 100 yıllık bir dinlenmenin ardından ayağa kalktı. İnsanlığın ve barışın koruyucusu olmaya başladı


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, dünyanın Türkiyeye ihtiyacı olduğunu belirterek, Türkiye, 100 yıllık bir dinlenmenin ardından ayağa kalktı. İnsanlığın ve barışın koruyucusu olmaya başladı. Bazı sıkıntılara rağmen yere sağlam basıyor. Ayağa kalkarken üniversite olarak bizler de bu yükselişte görev almaktayız. Bütün dünyayı ayağa kaldıracak yeni buluşlarımız var dedi.
     Prof. Dr. Karaaslan, Simav Meslek Yüksekokulu toplantı salonunda öğrencilere, Küresel Gelişme ve Türkiyenin Vizyonu konferansı verdi.
     100 yıl önce dünya ülkelerine medeniyeti, barışı ve adaleti getiren o ülkelerden hiçbir şey almayan Osmanlı İmparatorluğunun devamının Türkiye Cumhuriyeti olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karaaslan, son yıllarda her alanda büyük gelişmeler gösteren Türkiyenin 100 yıllık bir dinlenmenin ardından ayağa kalktığını bildirdi.
     Coğrafi açıdan da dünyanın göbeğinde olan Türkiyenin dünyada barış ve insan hakları açısından dünyanın son şansı olduğunu ifade den Karaaslan, Şöyle konuştu:
     Türkiye dünyanın son şansıdır, dünyanın Türkiyeye ihtiyacı var. Türkiye 100 yıllık bir dinlenmenin ardından ayağa kalktı. İnsanlığın ve barışın koruyucusu olmaya başladı. Bazı sıkıntılara rağmen yere sağlam basıyor. Ayağa kalkarken üniversite olarak bizler de bu yükselişte görev almaktayız. Bütün dünyayı ayağa kaldıracak yeni buluşlarımız var. Örneğin 100 liralık bir enerjiyle sağlanacak ısıtmanın 1 lirayla sağlanabileceğinin keşfini üniversite olarak gerçekleştirdik. DPÜ, ülke ve dünya sorunlarının çözümünde merkez haline geliyor.
     Türkiyenin ekonomik gelişme sürecinde ihracat hedeflerini yakalayabilmesi için hangi ülkelere neler ihraç etmeli- sorusunun cevabının zor olmadığını belirten Karaaslan, Bu konuda ülkemiz AR-GEye dayalı ürünler üreterek ihracat hedeflerine ulaşabiliriz. Bunun için dünya ülkelerinin yapmadığı ve çok aranan bir ürünü yapmalı ya da çok aranan ama kötü yapılan bir ürünü en iyi şekilde yaparak dünya pazarına girmeliyiz dedi.
     Dünyada yapılan araştırmalara göre hala 3 milyon insan telefonla tanışmamışsa, açlık çeken insan toplulukları varsa DPÜ gençlerine düşen görev bu tabloyu değiştirmek olmalıdır diyen Karaaslan, şöyle devam etti:
     Çünkü Türkiye dünyanın son şansıdır, dünyanın Türkiyeye ihtiyacı var. Üniversite gençleri ülke ve dünya problemlerini çözmeye talip olmalıdır. DPÜ sadece Simav, Kütahya, Türkiye değil tüm dünyanın problemlerine çözümler arayıp bulacak bir araştırma ve bilgi merkezi olma yolunda önemli yatırımlar içinde bulunuyor. Üniversite bünyemizde oluşturduğumuz AR-GE merkezimizde bilinmeyenlere, sorunlara cevap arıyoruz. Dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan sadece DPÜ için üretilen cihazlarla araştırmalar yapıyoruz. Dünyada örneği olmayan ve sadece bizim için özel üretilen elektron mikroskobu ile ülkemiz ve dünyamız için sorunlara çözümler üretiyoruz. Sadece üniversitemiz için değil ülkemiz ve dünya ülkeleri için de bu bilgi merkezimizden herkesin yararlanmasını istiyoruz.
     Konferansın sonunda Prof. Dr. Karaaslan, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahana Muradınlar Kampüsüne verdiği hizmetlerden ve tüm birimlerin jeotermal enerjiyle ısıtılmasından dolayı plaket verdi.
     Konferansa, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahanın yanı sıra Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Gavas, Simav Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeref Kazcıoğlu, öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve öğrencilerin katıldı.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Küresel Gelişme ve Türkiyenin Vizyonu konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER