Otomotiv Şehri Sakarya çalıştayı

Otomotiv Şehri Sakarya çalıştayı -SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul: -İnanıyoruz ki otomotiv şehri Sakarya ile kapılarımızı dünyaya açacağız


SAKARYA (A.A) - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, otomotivin anahtar sektör rolünde olduğunu belirterek, İnanıyoruz ki otomotiv şehri Sakarya ile kapılarımızı dünyaya açacağız dedi.
     Erenler ilçesindeki bir otelde düzenlenen Otomotiv Şehri Sakarya çalıştayının açılışında konuşan Kösemusul, Sakaryanın vizyonunu stratejik konumu ve işbirliği ağlarından güç alan, çok yönlü ekonomik yapısı ile değer üreten, zengin beşeri potansiyeliyle geleceğe yön veren, yaşam kalitesi ile fark yaratan, insan ve bilgi odaklı, yeniliklere açık, küresel rekabette lider ve sürdürülebilir kalkınmada marka bölge olma hedefinin oluşturduğunu söyledi.
     Karadenizden dünyaya açılma vizyonuna sahip, valilik, belediye, üniversitemiz ve sivil toplum kuruluşları ile ortak kararları uygulayabilen bir Sakarya olarak hedefe yürüyelim istiyoruz diyen Kösemusul, kentin bürokrasisi ve ekonomi çevrelerinin hedeflere kilitlendiklerini bildirdi.
     Kösemusul, Sakarya ekonomisini dinamik süreçlere entegre etme mücadelesinde yeni kaynak arayışlarını sürdürdüklerine dikkati çekerek, şöyle devam etti:
     Kastımız sadece finans değil, yetişmiş insan kaynağı, üretim kültürü, bilinçli yöneticiler, yenilikçi fikirlerdir. Yeniliklerin peşinden koşan, üreten, çalışan insanlarla, kurumlarla, bunların önünü açacak onlara ışık olacak, destek olacak kurumları buluşturmak bizim temel hedefimizdir. Sakarya için dev bir otomotiv üssü vizyonu çiziyoruz. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) desteğiyle başlatmış olduğumuz, 3 merhalede planlanan Otomotiv Şehri Sakarya çalıştayı büyük bir vizyonun ilk adımı olmuştur. Altyapısı, iletişimi, gelecek yansımaları ve katkıları ile bütünlüklü olarak takip ettiğimiz bir projede yerli otomobil yatırımının yer alması en büyük dileğimizdir. Günümüzde otomotiv, anahtar sektör rolündedir. İnanıyoruz ki otomotiv şehri Sakarya ile kapılarımızı dünyaya açacağız.
     Her alanda gelişime açık bir il olan Sakarya, artık Marmara bölgesinin yeni yatırım alanı olarak önem kazanmış olup, oda olarak bu gelişimin planlı ve sürdürülebilir olması için bundan sonraki süreçlerde de çalışmalarımız devam edecektir. Kendimizi İstanbul-Ankara arasında sıkışmış değil, konumunu değerlendirmiş ve Karadenizden dünyaya açılan bir Sakaryaya hazırlıyoruz.
    
     -Sakarya, güçlü yapısıyla gelişmeye mahkum bir şehrimiz-
    
     MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan ise Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinden oluşan Doğu Marmara bölgesinin ağırlık merkezinin Sakarya olduğunu söyledi.
     Ayan, şunları ifade etti:
     Yol haritası oluşturduğumuz Otomotiv Şehri Projesi, 150 milyonluk yatırımla otomotiv testi ve test laboratuvarları, Viking ve Balo projeleriyle lojistik merkezi, çok yıldızlı turizm yatırımlarıyla önemli kongrelerin merkezi, 700 milyon liralık yatırımla Doğu Marmara Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, 550 milyon liralık yatırımla Doğu Marmara Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Raylı Sistemler ve Raylı Sistemler Yan Sanayi Merkezi, her geçen gün artan ihracat kapasitesiyle ihracat merkezi... Sakarya, her şeyin en iyisine layık, gücü ve enerjisiyle dünya ekonomisine ve refahına değer katan vizyon şehrimiz. Sakarya, güçlü yapısıyla gelişmeye mahkum bir şehrimiz.
     Otomotiv sektörü, dünyanın en büyük yatırımlarının gerçekleştiği sektörlerden biridir. Sektörde, Ar-Ge ve üretim kapsamında 85 milyar avroluk yatırım harcaması gerçekleştirilmekte ve yatırım yapılan ülkelerde 433 milyar avronun üzerinde vergi geliri sağlanmaktadır. Otomotiv sektörünün 2 trilyon avro civarında cirosu bulunmaktadır. Bu veri dünyada ilk sıralarda yer alan sayılı büyüklükteki ülkeler arasında altıncı büyük ekonomiye karşılık gelmektedir.
     Türkiye Otomobil Sanayii Derneği (OSD) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ercan Tezer de otomotiv sanayisinin 2023 yılı vizyonu çerçevesinde 4 katı büyümek zorunda olduğunu belirterek, Bu hedef gerçekten çok heyecan verici. Otomotiv konusunda böyle önemli bir sürece girerken SATSOnun düzenlediği bu çalıştayın zamanlamasının son derece iyi seçilerek, planlandığını söylemeliyim şeklinde konuştu.
     Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise üniversitelerde küresel rekabete hazır öğrenci yetiştirmenin büyük önem kazandığını vurgulayarak, Sakaryanın otomobil üssü olması konusunda sanayi-üniversite işbirliğinin öneminin farkında olduklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Otomotiv Şehri Sakarya çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER