Parmak izi uygulaması tartışması

Parmak izi uygulaması tartışması -Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Emre: -200 çalışanımı kontrol etmek amacıyla başlattığımız parmak izi uygulamasına iddia edildiği gibi çalışanları


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Emre, 200 çalışanımı kontrol etmek amacıyla başlattığımız parmak izi uygulamasına iddia edildiği gibi çalışanlarım isyan etmiyor dedi.
     Tarım Ormancılık Hayvancılık ve Çevre Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası Başkanı Şükrü Durmuş ve bir grup sendika üyesi, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsünde giriş ve çıkışlarda çalışanlara yönelik uygulanan parmak izi uygulamasını protesto etti. Durmuş, burada yaptığı açıklamada bu durumun insan haklarına aykırı olduğunu ve enstitü personelinin bu duruma isyan ettiğini savundu.
     Durmuşun iddiaları üzerine gazetecilere açıklamada bulunan enstitü müdürü Doç. Dr. Yılmaz Emre, enstitüye bağlı Kepez, Demre ve Eğirdir birimlerinde 200 personeli olduğunu söyledi.
     200 kişiden sadece 2 personelin açıklamayı yapan sendikaya üye olduğuna dikkati çeken Emre, 2006 yılından bu yana elektronik kontrol sistemlerinin farklı versiyonlarını kullandıklarını belirtti. Giriş çıkışların istismar edilmesi üzerine yüz okuma ve parmak izi uygulamasına başladıklarını anlatan Emre, bu uygulamanın açıklamayı yapan sendika tarafından yargıya taşındığını ve yargılama sürecinin devam ettiğini kaydetti.
     Parmak iziyle ilgili Danıştayın daha önce verdiği kararın kendilerini haklı kıldığını bildiren Emre, mahkemenin kaldırın demesi halinde kaldıracaklarını, bu konuda bir zorbalıklarının bulunmadığını belirtti.
     Emre, 200 çalışanımı kontrol etmek amacıyla başlattığımız parmak izi uygulamasına iddia edildiği gibi çalışanlarım isyan etmiyor. Parmak izi kişisel bilgileri depolamıyor. Sadece tanımlama yapıyor. Parmak izini teknik olarak hiçbir yerde kullanma durumumuz yok. Bunu kanıtlayan teknik raporlar var diye konuştu. Emre, enstitünün en huzurlu kurumlardan birisi olduğunu, bu huzuru kimsenin bozmasına izin vermeyeceklerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Parmak izi uygulaması tartışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER