Protez bacak karşılığı transfer oldu

Protez bacak karşılığı transfer oldu -Gana Ampute Milli Takımında forma giyen Richard Ecwam, futbola devam etmek için Konya Engelliler Gücünün protez bacak karşılığında yaptığı transfer teklifini kabul etti -Sezon başlamada


KONYA (A.A) - Mümin Altaş - Gana Ampute Milli Takımında forma giyen Richard Ecwamın ülkesinde ampute ligi olmaması nedeniyle futbola devam etmek için Konya Engelliler Gücünün transfer teklifini protez bacak karşılığında kabul etti.
     Ecwam, kendisi gibi protez bacak karşılığında imza atan Gana Ampute Milli Takımının forvet oyuncusu Yeboah Atta ile birlikte ülkesinden kilometrelerce uzaktaki Konyada, zor şartlarda yaşamını sürdürüyor.
     Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu ile Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) organize ettiği Ampute Futbol Süper Liginde mücadele eden Konya Engelliler Gücü, forvet oyuncusu Ecwama transfer teklifinde bulundu.
     Henüz 7 yaşındayken geçirdiği ve ailesinden 3 kişiyi kaybettiği trafik kazasında sakat kalan Ecwam, sağ bacağına protez takılması karşılığında sözleşmeye imza attı.
     Sezon başlamadan önce protezi takılan Ecwam, karın tokluğuna formasını giydiği Konya Engelli Gücü ile Ampute Futbol Süper Liginde çıktığı 11 maçta 12 gol attı.
    
     -Futbol; hayatının vazgeçilmezi-
    
     Ecwam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konyada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu, kısa sürede Türkiyeye alıştığını belirtti.
     Transfer teklifi geldiğinde çok şaşırdığını vurgulayan Ecwam, Gana Ampute Milli Takımında oynuyorum. Ancak orada ampute ligi olmadığı için maçlara gidemiyorduk. Burada sürekli oynayarak kendimi hazır tutabileceğimi düşündüm. Ganada protez tedavisi çok pahalı olduğu için protez karşılığında imzayı kabul ettim. Kulübüm de sezon başlamadan protezimi yaptırdı diye konuştu.
     Futbolu küçük yaşlardan bu yana çok sevdiğini ifade eden Ecwam, bu sporun kendisi için vazgeçilmez bir tutku olduğunu dile getirdi.
    
     -Sözümüzü tuttuk-
    
     Konya Engelliler Gücü Spor Kulübü Teknik Direktörü Seyit Karadağ ise Richard Ecwamın engeline rağmen yetenekli bir futbolcu olduğunu aktardı.
     Ecwamın takım içinde hemen göze çarptığına işaret eden Karadağ, Bu sezon Ecwamın golleriyle çok güzel maçlar çıkardık. Futbolu çok seven, istekli birisi. Kulübümüzün şartlarına bakarak bize katkı sağlayacak futbolcuları alıyoruz. Belirli bir ücretin yanında barınma ve yemek giderlerini de karşılıyoruz. Ecwam bize protez bacağının yapılması şartıyla imza attı. Biz de sözümüzü tuttuk ve protezini yaptırdık ifadelerini kullandı.
     Karadağ, Konya Valiliği ile Selçuklu ve Karatay belediyelerinin kulübe destek verdiğini, bu destekler sayesinde ekip kurduklarını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Protez bacak karşılığı transfer oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER