Kendirli Gazi Kültür Merkezi açılıyor

Kendirli Gazi Kültür Merkezi açılıyor -Gaziantep Büyükşehir Belediyesince yaptırılan merkez, Aile ve Sosyal Politikaları Bakanı Fatma Şahin ve İçişleri Bakanı Muammer Gülerin katılımıyla yarın açılacak


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediyesince yaptırılan Kendirli Gazi Kültür Merkezi, Aile ve Sosyal Politikaları Bakanı Fatma Şahin ve İçişleri Bakanı Muammer Gülerin katılımıyla yarın açılacak.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kente Mustafa Kemal Atatürkün adını taşıyan yeni bir kültür merkezi açılıyor.
     Kurtuluş Savaşı esnasında gösterdiği kahramanlık ve üstün gayretiyle Gazi unvanı alan tek kent olan Gaziantep ile Gazi Mustafa Kemal Atatürkün buluşmasını yansıtacak olan Kendirli Gazi Kültür Merkezinin açılışı, cumartesi günü İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından gerçekleştirilecek.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Kendirli Gazi Kültür Merkezinde Ulu Önderin sesinden Nutuktan bölümler okuyan, hareketli animatik bir Atatürk robotu yaptıklarını belirtti. 3D sistemiyle Atatürkün ve Antep Savunmasındaki kahramanların anlatıldığı merkezin detaylarını anlatan Güzelbey, şunları kaydetti:
     Ben bu tarz robotu ilk kez ABDde Başkanlar Müzesinde gördüm. Biz de bunun aynısını Atatürk için Gaziantepte yapmaya karar verdik. Robotun Atatürke benzemesi için ülkemizin en önemli heykeltıraşlarından olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen hocamızdan destek aldık. Gaziantepliler Ataya büyük bir sevgi duyuyorlar. Ulu Önderin ilimize teşriflerini, iki Gazinin buluşması adını verdiğimiz bu anlamlı günü her 26 Ocak tarihinde büyük bir coşkuyla yad ediyoruz. Genç nesillerin Atatürkü bu robotta birebir görerek tanımları, onun sesinden Nutku dinlemelerinin çok anlamlı olacağını düşündük.
     Bunun için cumhuriyetten önce kilise olarak kullanılan tarihi bir binayı kültür merkezi olarak düzenlediklerini ve animatik Atatürk robotunu buraya yerleştirdiklerini aktaran Güzelbey,Kendirli Gazi Kültür Merkezini Türkiyeye hediye ediyoruz. Atatürk burada 3D tekniğiyle Gazianteplilere hitap edecek ifadelerini kullandı.
     Atatürkün 1933 yılında Gaziantepe geldiğini ve tarihi bir binanın balkonundan Anteplilere, Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar sadece Antepi değil, bütün Türkiyeyi kurtardılar sözünü hatırlatan Güzelbey, Atatürkün bu söylemini animatik robotta canlı olarak yine söyleyeceğini dile getirdi.
     İnsanların bu konuşmaları canlıymış gibi algıladıklarını ifade eden Güzelbey, gerçekte böyle olmadığını ve ışık ses yönetimiyle yapılan bu tekniğin gerçeğe yakın olduğunu kaydetti.
     Yarın saat 11.00de Yeşilsuda açılışı yapılacak olan Kendirli Gazi Kültür Merkezinde Antep Savunmasının başkahramanlarından Şahinbey, Şehitkamil, Karayılan ve Ali Şefik Özdemir gibi isimler de tanıtılacak.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Kendirli Gazi Kültür Merkezi açılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER