Şifa Veren Ele Vefa Projesi Türkiyeye

Şifa Veren Ele Vefa Projesi Türkiyeye model oldu -Sinop Sağlık İl Müdürlüğü tarafından, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek amacı ile hayata geçirilen projenin Sağlık Bakanlığına bağlı Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterli


SİNOP (A.A) - Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek amacı ile Sinop Sağlık İl Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan Şifa Veren Ele Vefa Projesinin Türkiye genelinde yaygınlaştırılacağı bildirildi.
     Ahmet Cengiz, yaptığı açıklamada, projenin Sağlık Bakanlığına bağlı Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından beğenildiğini ve ülke geneline yaygınlaştırılması için çalışma başlatıldığını söyledi.
     Sağlıkta şiddetin önlenmesi, sağlıkçıların gönlünün alınması ve motivasyonunun sağlanmasını amaçlayan projeyi Sağlık Bakanlığının sahiplenmesinden ve destek vermesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Cengiz, Doktorlarımız daha tıp fakültesine girdiklerinde zorlu bir yolculuğa başlıyor, kendilerini bir anlamda insanlara, hastalara adıyor. Dolayısıyla bizim onlara göstereceğimiz vefa, sadece benim vali olarak değil, herkesin insan olarak görevidir. Bu bizim minnet borcumuz. Doktorlardan sevgi ve anlayış beklerken aynı anlayışı onlara göstermek, onlara karşı gayet nazik ve kibar olmak durumundayız. Sevgi gösterirsek sevgi buluruz dedi.
     Sağlık hizmeti veren kurumların gerçek sahiplerinin vatandaşlar olduğunun altını çizen Vali Cengiz, şöyle devam etti:
     Sağlıkçılarımızın motivasyonlarının artırılması ve karşılıklı iletişim kanallarının çeşitlendirilerek farkındalık sağlanması bizim en büyük amacımız. Şifa Veren Ele Vefa Projesinde sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri ve gönüllüler tarafından her türlü sağlık hizmeti veren acil veya hastanelere müdürlüğümüzün koordinasyonunda ziyaretler düzenlenerek motivasyon artırıcı güven duygularını pekiştirmeyi amaçlıyoruz ve bunda başarılı oluyoruz. Bu bağlamda Sağlık Bakanlığına bağlı Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Sinopta uygulamaya geçen bu projeden faydalanarak, projenin hastaneler ile sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte işbirliği içinde Türkiye genelinde uygulamaya geçirilmesine karar verdiler. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
     Sinopta projenin yürütülmesinde görev alan Sinop Sağlık İl Müdürlüğü Araştırma Bilgi Sistemleri Şube Müdürü Dr. Ülgen Güllü, proje ile hasta-doktor ilişkilerini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
     Projede vatandaşlarımızın sadece hasta oldukları zaman sağlık personeli ile karşı karşıya gelmemesi, daha öncesinden onların çalışma ortamlarını görmesi, ziyaret etmesi, daha insani ilişkiler kurmalarını bekleyerek, karşılıklı olarak birbirlerini anlamalarını daha iyi iletişim kolaylığı sağlamayı hedefliyoruz diyen Güllü, şunları kaydetti:
     İnsanlar sadece hasta oldukları zaman hastaneye gittiklerinde oradaki ortamı bağımsız bir gözle değerlendirmekte zorlanıyorlar. Ziyaret amaçlı iletişim kurulduğunda memnun olan hastalarımız sağlık personeline hem teşekkür etmiş oluyor hem de vefa borçlarını yerine getirerek moral vermiş oluyorlar.
     Şifa Veren Ele Vefa sloganının artık Türkiyede sağlıkta şiddete son anlamında kullanılmasını ve bunun bir marka olmasını istediklerini ifade eden Güllü, Türkiyede herkesin bu ismi kullanmasını ve amacına uygun etkinlikler yapılmasını ve sağlıkta şiddete son demek yerine Şifa Veren Ele Vefanın marka olmasını istiyoruz. Türkiyede her hastanenin bu tarz etkinliklerle her sağlık kuruluşu ve sivil toplum kuruluşunun sağlıkta şiddeti önlemek için bu çatı ve şemsiye altında çeşitli etkinliklerde bulunmasını istiyoruz. Bu projeye herkes sahip çıkabilir. Bu proje hepimizin diye konuştu.
    
     Muhabir: Kenan Türkseven
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Şifa Veren Ele Vefa Projesi Türkiyeye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER