Terörle Mücadele Önerileri konferansı

Terörle Mücadele Önerileri konferansı -BBP Genel Başkanı Destici: -Terörle mücadele edilirken, o bölgedeki tüm insanlar PKKlı gibi muameleye tabi tutulmuştur. Dönem dönem PKK muhatap alınarak, halka Sizin temsilciniz PKK deni


ISPARTA (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, terörle mücadele edilirken, o bölgedeki tüm insanlara PKKlı muamelesi yapıldığını belirterek, Dönem dönem PKK muhatap alınarak, halka Sizin temsilciniz PKK denilmiş, bölge halkı PKKnın kucağına itilmiştir dedi.
     Destici, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İletişim Kulübünce düzenlenen Terörle Mücadele Önerileri konferansına katılmak için geldiği Ispartada, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlunu ziyaret etti. Daha sonra Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezindeki konferansa katılan Destici, burada yaptığı konuşmada, BBPnin tüm İslam alemine hizmet etmek için iktidar olmak istediğini belirtti.
     Türkiyede terör sorununun geçmişine değinen Destici, PKKnın 1978 yılında sol kökenli bir örgüt olarak kurulduğunu, 1980 darbesinde tüm sol ve sağ görüşlü örgütler kapatılırken PKKya dokunulmadığını ve üyelerinin yurt dışına çıkışına izin verildiğini savundu.
     PKKnın 1984 Eruh saldırısından bugüne 30 yıl geçtiğini hatırlatan Destici, Türkiye, 30 yıldır terörle mücadele etmedi, ediyormuş gibi yaptı. Biz bunu söylerken sırf muhalefet olsun, bundan rant elde edelim diye söylemiyorum. Bizim siyasi anlayışımızda bu yok. Hatanın tekrar yapılmaması için söylüyoruz. Bu örgütle ilgili doğru bir tespit konulmadı. Siz 30 yıldır terörle mücadele edeceksiniz, ama asker ve sivil işbirliği sağlamayacaksınız dedi.
    
     -Eğitimli birlik gerekli-
    
     Terör örgütüyle mücadelede asker-sivil işbirliği sağlanması gerektiğini ifade eden Destici, terörle mücadele yanlışlıklar ve hukuk dışı müdahaleler yapıldığını iddia etti. Terörle mücadelenin eğitimli birliklerle yapılmasının zorunlu olduğunu savunan Destici, 30 yıl geçmesine rağmen hala PKK ile mücadele edecek eğitimli birliklik bulunmadığını, bunun da terörle mücadele edilmediği anlamına geldiğini kaydetti.
     Terörle mücadelede bölge halkının da devletin yanında olması gerektiğini belirten Destici, şöyle konuştu:
     Siz bölge halkını yanınıza almazsanız, başarılı olamazsınız. Eruh baskınından günümüze kadar bölge halkı PKKnın yanına gitmiştir. Halkın PKKnın yanına gitmesindeki neden araştırılmamış. Tam tersine halkı PKKnın yanına çekecek eylemler ve işlemler yapılmıştır. Terörle mücadele edilirken, o bölgedeki tüm insanlar PKKlı gibi muameleye tabi tutulmuştur. Dönem dönem PKK muhatap alınarak, halka Sizin temsilciniz PKK denilmiş, bölge halkı PKKnın kucağına itilmiştir. Bugün bizim karşımızda PKK terör örgütü diye bir sorun varsa bunun vebali tamamen 30 yıldır askeri ve sivil bürokrasi ile Türkiyeye hükmedenlerin omuzlarındadır.
     Destici, terörü Türkiyenin en önemli gündem maddesi olarak gördüklerini, çözüm noktasında kim adım atarsa onun yanında olacaklarını kaydetti. Terörün zararının sadece şehitler olmadığına işaret eden Destici, Bakıyorsunuz 30 yılda 500 milyar dolar gibi bir para harcadınız. Gençlerinizin geleceğini heba ettiniz. 30 yıldır kardeşlerinize kurşun sıkılmış, millet birbirine düşürülmüştür. Türkiye, zayıf düştüğü zaman, bölgede kendisinden yardım bekleyen toplumlara el uzatamıyor. Terörü bitirecek her adımı, terörü sonlandıracak her atılımı destekleriz dedi.
     Destici, çözüm sürecinin başarılı olacağına ise inanmadıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Terörle Mücadele Önerileri konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER