Trafik Çocuk Kulübü Projesi

Trafik Çocuk Kulübü Projesi -Sivas Sağlık Müdürlüğü Kreş ve Gündüz Bakımevine giden çocuklara üyelik kartı dağıtıldı


SİVAS (A.A) - Sivas Emniyet Müdürlüğünce başlatılan Trafik Çocuk Kulübü Projesi kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü Kreş ve Gündüz Bakımevine giden çocuklara kulüp üyelik kartı dağıtıldı.
     Kreşte gerçekleşen etkinlikte, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Cengiz Emirza, proje hakkında bilgi verdi.
     Trafik kurallarına uyma alışkanlığının kazandırılmasının, okul öncesinden başlayan ve yükseköğretime kadar devam eden çağdaş trafik eğitimiyle mümkün olduğunu belirten Emirza, Burada en kritik dönemler ise doğru tutum ve alışkanlıkların çok büyük bir bölümünün kazandırılabileceği okul öncesi ve ilköğretim dönemleridir dedi.
     Projeyle, trafik kurallarına uyma alışkanlığını çocuklara bir ders müfredatı dışında çocuk kulübü formatında ve daha erken yaşlarda kazandırmayı amaçladıklarını ifade eden Emirza, şunları kaydetti:
     Proje kapsamında il merkezinde 42 anaokulu ve ilkokulda eğitim gören yaklaşık 2 bin 500 öğrencimize, müdürlüğümüzde görevli personel tarafından eğitimler verilmektedir. Eğitimlerin sonunda kulüp üyelik kartları dağıtılarak çocuklarımız üye yapılmaktadır. Çocuklarımıza trafik kurallarına uymaları gerektiği anlatılıyor. Çocuklardan, anne ve babalarını kurallara uymaları konusunda uyarmaları için söz de alınmaktadır. Bu sayede çocuklarımız kendilerini fahri bir trafik polisi gibi hissetmekte ve bu yolla ailelerimize de ulaşılmaktadır.
     İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter ise kreşte 100 çocuğun eğitim gördüğünü belirterek, projeyi gerçekleştiren Sivas Emniyet Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.
     Kreşin müdürü Esra Yıldırım da trafik konusunda daha duyarlı, bilinçli nesiller yetiştirmenin eğitimciler ve velilerin desteğiyle mümkün olacağını ifade ederek, Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı kazaların ve kayıpların en az yaşandığı bir toplumda yaşatmak hepimizin amacıdır diye konuştu.
     Çocukların, trafik kurallarıyla ilgili gösteri sunduğu etkinlikte, Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, 5 yaşındaki kızı Berra Kızılay ve diğer çocuklara Trafik Çocuk Kulübü üyelik kartlarını dağıttı.
     Bu arada, programa katılan velilerin, çocuklarını görüntülemek için yoğun çaba sarf ettiği görüldü.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Trafik Çocuk Kulübü Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER