Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması Toplantısı

Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması Toplantısı -Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Marmariste yapılan Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması toplantısına katılan basın mensupları için Muğla Valiliği


MUĞLA (A.A) - Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Marmariste gerçekleştirilen Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması toplantısına katılan basın mensupları için Muğla Valiliği tarafından gala yemeği düzenlendi.
     Marmaristeki bir otelde yapılan gala yemeğine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yaptığı konuşmada, yerel ve bölgesel basın temsilcilerini senede iki defa iki ayrı bölgede konuk etmek istediklerini söyledi.
     Medya Buluşmasının çok verimli geçtiğini belirten Arınç, Yerel medyanın önemini söylemeye gerek yok buna inandığımız için bu işi yapıyoruz. Biz sizleri seviyoruz. Sizlere hep destek olmak istiyoruz. Bu destek hem maddidir hem manevidir. Arkanızda olduğumuzu biliniz. Sizleri her zaman Türkiyenin olmazsa olmazı kabul ediyoruz dedi.
     Yerel basına her türlü desteği bundan sonra da vereceklerini ifade eden Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Maddi olarak resmi ilanlar ile teknik düzeyde yapacağımız çalışmalar ve bugün yaptığımız gibi eğitim çalışmalarıyla sizleri daha çok bilgilendirme, mesleğinizle ilgili konularda sizlere daha çok yardımcı olmak istiyoruz. Yurt dışına çıkışlarda yaşanan sıkıntıyı hizmet pasaportu suretiyle aştık. Basın kartları ile ilgili sıkıntıları da aştık. Bunun dışında kılık kıyafetle ilgili ayrımcılık vardı, onu da kaldırdık. Çok şeyler yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz.
     Yerel gazete sahiplerinin de çalışanlarını daha güçlü kılma noktasında çok daha verimli, çok daha gayretli olacaklarını düşündüğünü kaydeden Arınç, bazen yapamayacakları, karşılayamayacakları durumlar da olduğunu dile getirdi.
    
     -Ne kaa ekmek okaa küfte-
    
     Buluşma kapsamında yapılacak eğitim seminerinde kullanılmak üzere katılımcılara dağıtılan I-padlerin kendilerinde kalması için topladıkları imzaları Bülent Arınça veren basın mensupları, amaçlarına ulaşamadı.
     Gazetecilerin talebine Siz benden müjde beklediniz ama ben gerçekçi bir insanım diyerek karşılık veren Arınç, şunları ifade etti.
     Biraz önce çok imzalı bir dilekçe geldi önüme. Bu eğitimde kullanılan I-padler bize sürekli olarak verilse ne olur. Şüphesiz iyi olur da ama Çok alkışlarsak nasıl olsa alırız diye düşünmeyin. Ne kaa ekmek okaa küfte. Neden. Çünkü biz bu I-padleri buraya kiralayarak getirdik. Yani biz güçlü bir şirket, büyük bir holding olsak, inanın biz de bir promosyonla bunları size vermeyi çok arzu ederdik. Ama bizim bütçemizde yerel basın mensuplarına I-pad alarak verebilmek için bir ödenek yok. Burada 250, bir başka toplantımızda 300 arkadaşımıza bunu verebilecek durumda değiliz. Gönlümüzü size veriyoruz da I-padleri verebilme imkanımız yok.
     Yemekte gazete patronlarının bulunduğuna işaret eden Bülent Arınç, Burada gazete patronları var hem de çok sevdiğimiz insanlar. Onlar da sizin gibi fedakar, cefakar insanlar. Yerel medya patronlarının çalışanlarına I-pad almasında yarar var, zaruret var. Ama ileride elimize bir imkan gelir de sizlere bunları hediye etme imkanı bulabilirsek en az sizin kadar ben de sevineceğim. Çünkü bu çok faydalı, çok zaruri bir araç diye konuştu.
     Bu arada, yemekte Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları tarafından yöresel türküler seslendirildi. Sanatçılar, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçın isteği olan Mihriban türküsünü söyledi. Arınç, türküye parmaklarıyla tempo tutarak eşlik etti.
    
     Muhabir: Durmuş Genç/Levent Kişi/Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER