1.5 yaşındaki çocuğun icralık olduğu iddiası

1.5 yaşındaki çocuğun icralık olduğu iddiası -Trabzon Fatih Devlet Hastanesi Acil Servisine kolundaki hafif yanık şikayetiyle getirilen ve tedavisinin ardından taburcu edilen 1.5 yaşındaki çocuğun hastane masraflarını ödemediği için


TRABZON (A.A) - Trabzon Fatih Devlet Hastanesi Acil Servisine kolundaki hafif yanık şikayetiyle getirilen ve tedavisinin ardından taburcu edilen 1.5 yaşındaki çocuğun, hastane masraflarını ödemediği için icralık olduğu iddiasının doğru olmadığı bildirildi.
     Trabzon İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı yerel gazeteler ile internet sitelerinde 1.5 yaşındaki çocuk icralık başlıklı bir haber yer aldığını, haberde, geçen yıl kolundaki hafif yanık şikayetiyle Trabzon Fatih Devlet Hastanesi acil servisine getirilen Mehmet ve Şirin A. çiftinin 1.5 yaşındaki oğlu Y.E.Anın icralık olduğu yönünde ifadeler bulunduğunu belirtti.
     Bu iddianın doğru olmadığını vurgulayan Süleyman, kimlik numarasıyla hastanelerin acil servisine gelen hastalardan tedavi sırasında herhangi bir ücret alınmadığını söyledi.
     Süleyman, acilde tedavi gören hastanın, hastaneden ayrılmasından sonra eğer hasta SGKlı değilse ya da da SGKlı olamıyorsa hastanelerin, hastaya yazı yazarak ücretini ödemesi için hastaneye çağırdığına işaret ederek, anne-babası SGKlı olmasa bile, kişilerin 18 yaşına kadar SGK kapsamında olduğunu ve bu tür masrafları devletin karşıladığını ifade etti.
     Küçük yaştaki kişilerin hastane masraflarını devletin karşılaması için çocuğun ailesince SGKya kayıt ettirilmesi gerektiğini anlatan Süleyman, 18 yaşına kadar herkes SGK kapsamında. Ancak bu çocuk muhtemelen SGKlı olarak sisteme girilmemiş, girilmeyince SGK haliyle provizyon vermiyor. Hastane de rutin uygulama kapsamında çocuğun yaşını dikkate almadan yazı yazarak hastaneye gelin demiş şeklinde konuştu.
     Süleyman, hastanenin hastasına yaptığı işlemi fatura etmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:
     Hastane, hastaya yapılan işlemi fatura edemeyince masraflar oradaki idarenin sırtına kalıyor ve idareye bu hastaya işlem yapıldı, faturası nerede diye soruluyor. Hastane de bu nedenle aileyi hastaneye çağırmış. Çocuk muhtemelen SGKya kayıtlı olmadığı için böyle bir sıkıntı doğmuş ve hastanede rutin uygulama kapsamında hastayı çağırmış. Bu çocuk zaten 18 yaşından küçük olduğu için SGK kapsamında. Hastanenin çocuğu icraya verdiği yok. Aile hastaneye gittiğinde onlardan tedavi ücreti de alınmayacak. Sadece çocuğu SGKya kaydettirin biz de bunu fatura edebilelim diyecekler.
    
     -Aile, çocuğu SGKya kayıt ettirmeli-
    
     Minik Y.E.Anın, ailesince SGKya kayıt ettirilmesi halinde sorunun çözüleceğini ve bundan sonra Türkiyenin neresine giderse gitsin 18 yaşına kadar ücretsiz tedavi olabileceğini anlatan Kemal Süleyman, şunları ifade etti:
     Y.E.A, SGKya kaydı yaptırıldıktan sonra hastanede kimlik numarasını verdiğinde SGK onun için provizyon verecek, yani tedavi masraflarını kabul ediyorum diyecek. Bu olayda da Y.E.A. sisteme girilmediği için SGK provizyon vermedi ve hastane masrafları fatura edemedi. Yazıda aileye sadece hastanemize gelin dedi. Aile hastaneye gittiğinde çocuğu SGKya kayıt ettirin denilecek ve herhangi bir ücret alınmayacak.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber 1.5 yaşındaki çocuğun icralık olduğu iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER