10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -Bozüyük Belediye Başkan Vekili Bakıcı: Basın, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve sesini duyurmasında en etkili araçtır


BİLECİK (A.A) - Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, basının toplumun gerçekleri öğrenmesi ve sesini duyurmasında en etkili araç olduğunu bildirdi.
     Bakıcı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, çağdaş ülkelerde demokratik sistemin temel koşullarından birinin de iletişim özgürlüğü olduğunu belirtti.
     Kamu görevi yapan basının, bilgilendirme, aydınlatma, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli görevleri yerine getirdiğini ifade eden Bakıcı, şunları kaydetti:
     Basın, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve sesini duyurmasında en etkili araçtır. Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basın, farklı görüşlerin seslendirilmesine de olanak sağlayarak, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirmektedir. Ancak basının bu önemli sorumluluklarını yerine getirebilmesi için meslek etiğini her şeyin üstünde tutması ve kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışını benimsemesi gerekmektedir. İşte gazeteci arkadaşlarımız da bu sorumlukların bilinciyle kamuoyunun aydınlatılması konusunda üzerine düşen görevi başarıyla yerine getirmektedir. Kamuoyunu aydınlatmak için her türlü olumsuzluğa rağmen büyük bir özveri ile toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren basın çalışanlarımızı takdir etmemek mümkün değildir.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER